Volvo 460: volvo 460

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik heb een Volvo 460 1.7 turbo uit 89.

Afgelopen week onder het rijden, begon ineens m'n dashbord verlichting zwakker te branden. In eerste instantie dacht ik dat ik het aan mezelf lag, maar na een aantal km verder rijden begon ie allemaal te stotteren. Ben toen snel naar huis gereden en daar aangekomen, heb ik hem uitgezet. En toen bleef m'n laadstroom lampje branden terwijl m'n contact uit stond en dus ook de sleutel eruit was.. Toen ik hem weer wou starten gingen wel m'n dashbord verlichting en stadslichten aan, maar daar hield het verder ook mee op. Zelfs de startmotor hoorde je niet.. Na een uur wou ik het opnieuw proberen en toen was de accu al leeg.. De dynamo is een paar maanden geleden al doorgemeten en die bleek toen in orde te zijn.
Wie kan me helpen..

Lennart

Lennart6492

Geplaatst door Lennart6492 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

nou lenart hoogst waarschijnlijk is toch je dynamo kapot inmiddels.

gr tijne

Lennart6492 (0), 18 jaar geleden

Dan blijf ik het raar vinden dat ie de accu leeg trekt. In principe staan alle stroomverbruikers uit, behalve het laadstroom lampje wat continu blijft branden.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor loopt heeft de motor stroom nodig voor de bougies. Als de dynamo niet de accu bijvult is dus echt op een keer alle stroom op en stopt zelfs de auto (Heb ik bij mijn Kadett gehad). Je hebt dus geluk gehad dat je thuis gekomen bent ;) . Idd waarschijnlijk dynamo defect. Of er is een draad gebroken /los, als je geluk hebt.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lennert,
Wanneer het dynamolampje brand met uitgezet contact is er een diode in de dynamo kapot.
Zie een diode als een klep die maar in een richting stroom doorlaat,als deze kapot is loopt de accu via de dynamo leeg.

Hans

Lennart6492 (0), 18 jaar geleden

Zal morgen de dynamo eraf halen en naar een revisie bedrijf brengen. En hopen dat het daarmee opgelost is.

tijne (0), 18 jaar geleden

is er al wat meer bekent?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Lennart,gezien de leeftijd van de auto kun je beter een dynamo bij een autodemontage bedrijf halen. zij geven vaak nog omruilgarantie ook.

Lennart6492 (0), 18 jaar geleden

heb m'n dynamo weg gebracht, dus het is even afwachten

Lennart6492 (0), 18 jaar geleden

dynamo was kapot, diodeplaat moest vervangen worden, heb dus nu een nieuwe (ruil) dynamo, morgen even erop zetten en dan hopen dat het opgelost is. moest alleen op advies even de plus van m'n accu naar de dynamo even goed nakijken..

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

De diode's had je getest,en waren goed las ik in een eerder bericht wat nu verwijderd is.
Ik was nieuwsgierig hoe je deze getest had want wat ik al eerder gezegd had met de storing die jij aan gaf duide het op een kapotte diode.

Hans

Lennart6492 (0), 18 jaar geleden

Ik heb 3 van de ..... diodes kunnen meten en deze leken mij goed, althans ik heb ze met een multimeter op de diode stand gemeten en daar gaf hij goed aan. en een voltage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.