Volvo 850: volvo 850 lpg start niet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 v20

hallo allemaal,

mijn volvo 850 op lpg wil niet starten, hij draait wel maar slaat niet aan.. De ANWB heeft opgemerkt dat de brandstofpomp niet helemaal werkt en dat hij geen stroom krijgt.. afgezien van de brandstofpomp wil hij ook niet starten op gas (tijdens het starten 2 keer het schakelaartje indrukken en dan zou die op gas starten) ook dit doet ie dus niet..

Nu lees ik in verschillende topics dat het de relais zou wezen van de brandstofpomp maar zou hij dan niet gewoon wel op gas moeten starten zoals de ANWB dit dus zegt?

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen want centen om hem naar de dealer te brengen heb ik helaas niet en heb deze auto nog maar sinds 1,5 week...

Groetjes Desire

kenay86

Geplaatst door kenay86 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Brandstof relais kan de oorzaak volgens mijn wel zijn omdat, die ook de ontsteking op zich neemt
Ik weet niet waar het ralais zit.

Desire als je de auto pas 1.5 week hebt en je kunt de auto nu al niet naar de garage brengen heb je ook wel een verkeerde auto gekocht. Volvo is wel betrouwbaar maar zeker niet de goedkoopste auto in onderdelen.

kenay86 (0), 15 jaar geleden

even een update:

Relais overgezet van mijn vaders volvo 850 station die ook op lpg E2 loopt en dus inprinciepe het zelfde is... Relais was het dus niet gezien de relais van mijn auto wel werkt in mijn vaders auto en de relais van mijn vaders auto niet in die van mij...

misschien andere oplossingen voor dit probleem?

Toezicht: ik heb de auto ingeruild bij een handelaartje, op het moment van het kopen was er niks met de auto aan de hand.. hij heeft 22 dagen op die handelaar zijn naam gestaan en dus zo goed als stil gestaan... ik heb hem donderdags opgehaald (woensdag gegekeken bij die man) en ben vrijdag ochtend vroeg vertrokken naar de franse grens in belgie.. wij hebben daar in 3 dagen ruim 1500 kilometer met de auto gereden zonder problemen.. thuis gekomen na het weekend belgie heb ik de auto nog 1 maal mee genomen naar een dorpje hier zeg maar 10 kilometer vandaan en weer terug.. neer gezet en de volgende ochtend had hij dit probleem.. ik heb de auto inderdaad zonder garantie gekocht, maar wil niet gelijk de schuld geven aan de handelaar gezien hij het weekend belgie enorm goed heeft gereden zonder problemen enzo..

ik hoop dat er nog iets anders is wat we eventueel kunnen proberen over te zetten van mijn vaders volvo 850.. als we weten WAT er stuk is kunnen we dat halen of laten repareren..

Ook geeft hij verschrikkelijk veel gas als we hem proberen te starten en stinkt het echt een uur in de wind naar de gas en komen er grote pluimen rook uit de luchtfilter slang.. misschien heeft dit er ook wel iets mee te maken?

wie o wie weet voor mij de oplossing :D

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Ik wil U echt niet aanvallen dus, mijn opmerking was misschien erg wel rechtstreeks.
Als u zich aangevallen voelt mijn excuus daarvoor.

Terug naar de auto:
Inderdaad als er zoveel gas uit de luchtfilterslang komt is zeker niet goed.
verdamper dat blijft hangen of onderbreker relais dat niet goed werkt.
Weet je zeker dat hij niet op benzine loopt? Trek de stekker eens van de gas afsluiter en probeer de auto te starten. Controleer de zekeringen komt vaak voor dat een benzinepomp droog draait en daardoor defect raakt.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

de meestel gasauto's moeten benzine hebben om te starten, geen benzine is dus ook niet starten.

janvdmeer (0), 15 jaar geleden

[quote=sjaak10918]de meestel gasauto's moeten benzine hebben om te starten, geen benzine is dus ook niet starten.[/quote]
dit is niet bij alle auto's het geval.
Ik heb precies dezelfde 850 waarvan ook een probleem is met de benzine toevoer,en ik start hem elke dag op gas.
keuzeschakelaar op gas(groen) ,tijdens starten wordt t led rood,dan indrukken naar groen en voila,hij loopt.
Overigens ben ik aan het sleutelen geweest aan de relais en gisteren de hele dag op benzine gereden,'s avonds was het weer afgelopen.
succes

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=janvdmeer][quote=sjaak10918]de meestel gasauto's moeten benzine hebben om te starten, geen benzine is dus ook niet starten.[/quote]
dit is niet bij alle auto's het geval.
Ik heb precies dezelfde 850 waarvan ook een probleem is met de benzine toevoer,en ik start hem elke dag op gas.
keuzeschakelaar op gas(groen) ,tijdens starten wordt t led rood,dan indrukken naar groen en voila,hij loopt.
Overigens ben ik aan het sleutelen geweest aan de relais en gisteren de hele dag op benzine gereden,'s avonds was het weer afgelopen.
succes[/quote]
Dit trucje werkt maar bij een paar merken gasinstallatie,het gevaar hierbij is backfire.

Hans

janvdmeer (0), 15 jaar geleden

dat is bij mij (nog)niet voorgekomen gelukkig en het werkt al 3 maanden zo
Ga wel het brandstofpomprelais vervangen
Jan

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat klopt Jan zolang je maar geen gas geeft tijdens het starten,dan gaat het meestal wel goed.

Hans

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

het brandstofpomprelais zit links aan de bestuurderskant onder de motorkap tegen het schutbord en heeft
het getal 103 erop staan. en het motormanagementrelais die dus zowel voor ontsteking en benzine is zit boven je radiateur een grijs of zwart relais.

kenay86 (0), 15 jaar geleden

even een update.. eergisteren de benzine pomp vervangen (had eerder het geld er niet voor, zo'n ding kost nog 480 euro :O) alles werkt weer zonder problemen.. het brandstof relais was dus niks mis mee.. de brandstofpomp die erin zat reed wel normaal op benzine, dus erg vaag, maar hij had wel kuren dus moest vervangen worden.. raar maar waar, het werkt weer gelukkig :D nu het lambasonde lampje en het service lampje nog resetten en hij is weer picobelo in orde.

bedankt voor alle hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.