Volvo V40: Volvo v40 T4, slecht starten en bij volgas blijven hangen in toe

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9 turbo t4

Beste mensen,


Mijn Volvo v40 t4, wil soms slecht starten soms duurt het 6 a 7 seconden voordat de motor aanslaat ( niet altijd) bij de garage hebben ze alles doorgemeten maar niks kunnen vinden. ( 1000 km net een 180 000 km beurt gehad)
Nu begint de auto wanneer ik het gaspedaal volledig intrap te haperen en te schokken. Wanneer ik rustig aan de toeren op voer en gaspedaal rustig tot op de bodem ( volgas ) brengen is er geen probleem en schokt de auto niet.
Tevens wanneer ik stil sta en stationair draai lijkt het erop dat mijn dashboard verlichting ook een beetje begint knipperen ( van fel opbranden tot heel flauw opschijnen)

Heb nu al een paar keer op advies van de garage een fuel cleaner meegekregen, om te kijken of dit het probleem kan verhelpen. Tot op heden nog geen resultaat.
Zijn er misschien mensen die dit probleem ook hebben gehad of dit probleem kennen??

Wat kan ik hieraan doen, aangezien ze bij de garage niks kunnen vinden.


Ik hoop op wat bruikbare tips.

alvast bedankt

jereon1984

Geplaatst door jereon1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou hem maar eens naar de dealer brengen, want op deze manier mol je de motor (verbrande kleppen, gesmolten zuigers) of de katalysator.
En dan maar eens beginnen met compressie en lekverliezen meten.

jereon1984 (0), 14 jaar geleden

De garage waar de auto is geweest is gespecialiseerd (al jaren) in volvo auto's

Zal hem nog eens heen brengen en de punten die je hebt genoemt daar aandragen, misschien kunnen ze dan toch iets vinden.
Mocht iemand anders ook nog dingen weten, dan hoor ik ze graag dan kan ik die punten ook nog noemen als ik hem naar de garage breng.

Wanneer ik meer weet laat ik het zeker weten

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat betreft de dashbord verlichting, dit lijkt mij een accupoolklem probleem (doorsolderen dus) !!

jereon1984 (0), 14 jaar geleden

25 februari gaat de auto naar de garage, tot die tijd moet ik nog even wachten

eventuele oplossing van de problemen zal ik hier melden

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

brandstofdruk laten controleren op ventiel in de brandstofrail want kan zijn dat je brandstofpomp te weinig druk levert.
toevallig een maand geleden gehad.

jereon1984 (0), 14 jaar geleden

Auto vandaag weer bij de garage gehaald, het blijkt dat de injectienaald bij de 1e cilinder de brandstof niet goedverstuifd en de bougie was een beetje schraal. Hebben nu 2 middeltjes in brandstoftank gegooid om te kijken of de injectienaald goed schoon wordt. Als dit binnen 500 km niet zo is gaan ze de naald schoonmaken met ultrasoon geluid ( in 9 van de 10 gevallen gaat dit goed) mocht dit niet zo zijn dan moet er een nieuwe injectienaald in.

Dus ik hoop dat het probleem nu is opgelost, mocht het zich blijven voortdoen dan zal ik hier weer wat posten met nieuwe oplossingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.