Volvo S80: Waarom stand II bij aansluiten accu

Bouwjaar: 2002

Tja onderwerp zegt genoeg. Als je de - pool los hebt gehaald staat er in vadis dat je voor het aansluiten van de - pool eerst het contact op stand II moet zetten. Iemand enig idee waarom. Komt bij mij zo vreemd over. Op dat moment zet je alle verbruikers aan en trek je (als je niet heel erg snel bent) een aardige vonkbrug tussen pool en klem. Betekent ook dat je vrij snel moet starten want ik neem aan dat de auto het niet echt lekker vind als je meteen weer het sleuteltje eruit haalt.

edwin2004

Geplaatst door edwin2004 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Als je zo maar op de ouderwetse wijze een nieuwe accu aansluit, gaat de gehele auto flippen en veel electronica zal niet werken.

Zie ook:
http://www.volvospy.com/frameset.php?bn=...
en let vooral op het verhaal van Larry P (3e van boven).

In contact II kunnen de computers van de auto voldoende gevoed blijven in de tijd van de wissel v/d accu. Na de wissel zullen ze nog enige tijd nodig hebben om alles weer normaal te laten functioneren.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

ton ;vraagje
waardoor worden de computers dan door gevoed als de accu losgekoppeld is? de accu is volgens mij de eenigste voedingsbron in auto

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

Sterker, volgens mij is de rustpauze tussen contactsleutel eruit en pas na enige tijd (ik hou 30 min aan) voldoende voor de electronica om alle data weg te schrijven. Tot op heden ook geen foutmeldingen gekregen. Blijft staan dat ik niet begrijp waarom volvo voor het aankoppelen van de accus wel een contactsleutel positie voorschrijft maar voor het loskoppelen niet.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

als het er zo staat ;misschien kunnen de eventuele piekspanningen dan over meerdere verbruikers weggeleid worden
aan de andere kant ontstaan er ook piekspanningen bij het losnemen van een accu,dus.........

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Correctie: zie:
http://www.volvospy.com/frameset.php?bn=...
Op de derde bladzijde; de 2e item van boven (Changed the battery ...)

Dat de contactstand II gebruikt MOET worden heeft te maken met de hele programmatuur van de "upper electronic module". Het ding kan alleen in die stand begrijpen dat er even spanning af is geweest en dat er een nieuwe accu aangehangen is. Staat het contact op 0, dan zal die module geweldig in de war raken nadat de spanning er af is geweest en gigantisch gaan flippen.

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

Dan heb ik 1 keer mazzel gehad want toen had ik de tekst nog niet gelezen. Betekent wel dat als je de pool weer aansluit dat snel en kordaat moet gebeuren anders vonkt er nogal wat.

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je dan de pool heel eventjes maar losgehad?

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

8 uur is bij mij niet echt eventjes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.