Volvo S80: Afslaan van de motor

Bouwjaar: 2000

Ik ben nu een jaar in het bezit van een volvo S80, nu heb ik een probleem. Bij het terugschakelen slaat de motor af, het gebeurt niet elke keer maar het is wel vervelend. Het toerental stationeer op 900 toeren bij terugschakelen slaat deze terug tot minder dan 500 toeren, en komt dan niet snel genoeg weer terug zodat de motor afslaat. Wat kan dit zijn,evt toerental te laag, mogelijkheid tot bijstellen? of is het toch wat anders, wie geeft mij antwoord, en kan ik dit probleem zelf oplossen.

H van der Velde

Geplaatst door H van der Velde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is maar een vermoeden maar ik denk dat je gasklephuis aan het stuk gaan is. Wij hebben deze klacht al meer opgelost door middel van een ander gasklephuis. Zijn er nog andere symtomen zoals soms inhouden tijdens koude start en dan gas geven ook bijna afslaan of in houden?

Louis6641 (0), 19 jaar geleden

Heb hetzelfde euvel gehad met een omega injectie. Stationair
pendelde deze regelmatig tussen 500 en 900 toeren. De stationaire regelklep was in dat bereik versleten. Komplete klep vervangen en het probleem was opgelost . ( Type bosch )
De prijs bij de dealer was wel behoorlijk hoog.

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

Hoi hendrie. Kijk ook eens hier http://www.problemcar.nl/index.php?topic... en als het inderdaad de gasklep (ETM) is ook hier http://www.volvoxc.com/forums/showthread... en ook deze http://brickboard.com/AWD/index.htm?id=8....
Basic is; als het de ETM is dan is het een bekend euvel en kun je je afvragen of het niet op zijn minst onder een coulance regeleling zou moeten vallen.
succes.

H van der Velde (0), 19 jaar geleden

Hierbij wil ik een ieder bedanken voor de goede tips.
Het kwam er dus toch op neer dat het hier de gasklep betrof.
Ik heb de gasklep op aanraden van Volvo XC 90 schoongemaakt, en het probleem is nu verholpen. Nogmaals bedankt hiervoor,hopelijk nu nog veel zorgeloze volvo kilometers

MVG Hendrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.