Volvo V50: wegrijproblemen met nieuwe v50 1.6 drive e start/stop

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Sinds eind januari heb ik een (leasing) V50 1.6 drive e. Het is een goed uitgeruste wagen die , eens hij goed weg is, goed rijdt.
Maar ik heb al diverse problemen gehad, waarvan er 1 niet opgelost raakt (stinkende airco: tijdelijk opgelost, verwarming was het nulpunt kwijt: opgelost).

Het grote probleem: soms komt de wagen haast niet weg vanuit stilstand, alhoewel ik voldoende gas geef. Hij heeft dit vooral bij het aanzetten na stilstand, maar zonder dat de motor terug moet aanslaan. Ik heb geen idee wat het is, lijkt alsof hij geen brandstof of zo krijgt. Doet het niet steeds en heeft niets te maken met warm of koud staan. Hij heeft het ook heeeeeel moeilijk om na het achteruitrijden weer vooruit te raken. Enkel dankzij de goede rij-eigenschappen van zowel mij als mijn vriend (extreem goede chauffeur, ook op circuit) dat hij niet stilvalt.
De wagen is nu al 5 keer binnengeweest en toch is het nog niet opgelost (software aangepast van iets, daarna ook van de motor, maar ik heb de indruk dat ze mij , als vrouw, niet au serieux nemen). Hij doet het soms wel , soms niet, maar het is extreem vervelend en ook onveilig. Als je wil wegrijden om een baan te kruisen, kan je ofwel stilvallen, ofwel onvoldoende kracht krijgen om over te raken.
Kan iemand helpen, want dit stoort het autorijplezier danig.

lyckysaab

Geplaatst door lyckysaab (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat zegt de dealer/chef-monteur als je de chef-monteur meeneemt en een paar keer achteruit rijdt en dan weer vooruit?
Wat zegt de importeur?

Ik zou de auto bij Volvo neerzetten en een gratis leenauto meenemen tot het gerepareerd is of de auto is terug genomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.