Volvo XC70 2001: Weinig vermogen en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 T

Gm,
Bij mijn Volvo xc70 2001 heb ik weinig vermogen tijdens het accelereren om op te trekken of in te halen.
Het valt me op dat tijdens een klim van de weg en het vast houden van het gas in één stand, de turbo niet in een constant toerental blijft maar van hoog naar minder toeren gaat en weer terug. Verder heb ik af en toe dat hij bij een warme start even raar loopt, en bij uitzetten en opnieuw starten dan wel weer goed loopt. Ik heb de auto laten uitlezen bij de Volvo dealer en deze vond : ECM-644A Nokkenasregeling – onjuiste stand. ECM-6805 regelsysteem voor turbocompressor, storing in inlaaddruk-druk te hoog. De riem is ca 1000km terug vervangen en ik heb alles opnieuw dubbel gecheckt of de distributie wel goed staat. Kan iemand aangeven wat de oorzaak kan zijn. Zelf denk ik aan het turboregelventiel of de luchtmassa sensor?

vanes1962

Geplaatst door vanes1962 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk inderdaad je turboregelventiel die zit bij je luchtfilterhuis. Controleer wel of er geen lek in je intercollegiaal/ turboslangen is.
Ik hoop voor je dat hij 100% zeker op tijd staat en anders kan het probleem ook in je nokkenastandwiel of elektroklep van nokkenasverstelling zitten.

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Intercooler moest dat zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.