Volvo XC90 2010: XC 90 trilling

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5 / 185PK

Mijn XC90 D5 Geartronic heeft een beurt gehad bij een Volvo specialist waarbij ook de voorste remschijven zijn vervangen en de bak is geflusht. Dit was de eerste keer dat deze XC90 een beurt bij de Volvo specialist kreeg, nadat ik de auto uit Duitsland had geimporteerd, waar hij volledig door de Volvo dealer was onderhouden (heb de hele historie). Sinds de beurt bij de Volvo specialist draait de auto stationair iets harder en is een trilling voelbaar in stuur en stoel, met name bij voet op de rem bij een verkeerslicht. Bij lage toeren ronkt/dendert de auto ook, bijvoorbeeld bij 80-90km in 6de versnelling. Flink irritant allemaal. Voor de beurt reed de auto zeer stil, soepel en smeuig en voelde je geen trilling. Dit is mijn derde XC0 (rij veel kilometers) dus ik kan ze redelijk goed vergelijken.
Ben bij AutoTrans Lunteren geweest om te laten checken of er iets met de bak aan de hand is, dacht dat er met flushen misschien iets verkeerd was gegaan. Bleek niet het geval. Vervolgens bij Volvo dealer software bak laten resetten plus adaptatie, maakte ook niet veel uit. Hydraulische motorsteunen zijn gecontroleerd, bleek een t-stukje van de slangetjes kapot te zijn, is vervangen, maar maakte ook niet veel uit. Heb gecheckt of de juiste olie er wel is ingegaan, zowel in de motor als de bak en voorzover ik dat kan beoordelen is dat het geval

Heeft iemand enig idee wat de oorzaak van de trilling / het denderen kan zijn?

ThijsvanBeek

Geplaatst door ThijsvanBeek (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Trilt deze auto tijdens het rijden? Of stationair? OF bij een bepaald toerental. Is dit wellicht tijdens het remmen, na het +plaatsen van die nieuwe remschijven?
Stomme vraag, maar waarom ga je niet terug naar degene die die beurt heeft uitgevoerd? Die weet toch wat er is gedaan / veranderd.?

ThijsvanBeek (0), 9 jaar geleden

Ralf,

Auto trilt zowel tijdens rijden als stationair in stuur en stoel. Motor loopt ook rauwer dan voorheen, niet smeuig. Ik ben (uiteraard) al terug geweest naar de Volvo specialist die de beurt heeft uitgevoerd, maar tot nu toe heeft dat niet tot een oplossing geleid.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Zoals jij het omschrijft; lijkt het wel een motorsteun o.i.d.. Weet je zeker dat het direct na die beurt zo was.?

etenbosch (0), 9 jaar geleden

Het ronken/denderen is dit bij konstant gas bv op de cruiscontrol en gaat het weg als je gas bij geeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.