Volvo XC90 2009: XC90 raar schakelgedrag

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 5D, Motorinhoud (cc): 2500

Sinds een paar weken rijdt onze XC90 minder soepel dan voorheen. Om constant 50 te rijden bijvoorbeeld moet je veel meer gas bijgeven en loslaten dan ik gewend was. De auto lijkt op andere momenten te schakelen dan je zou verwachten en het verbruik is van een gemiddelde 8,2L/100Km gestegen naar bijna 9, terwijl mijn rijgedrag en ritten niet anders zijn dan voorheen. Het verbruik op de snelweg lijkt niet direct af te wijken, dus het lijkt dat het schakelen de oorzaak is van het hogere verbruik.
Volgens de dealer is er niets aan de hand, de computer geeft namelijk geen storingen dus is de auto prima in orde. Maar ik rij inmiddels drie jaar in deze auto (bijna 90.000Km inmiddels) en ik voel dus echt wel dat er iets mis is.
Waarschijnlijk gerelateerd is het volgende. Mijn afrit loopt een beetje af. Ik rijd de auto achteruit de weg op, ook deze loopt nog een beetje af. Voet op de rem, auto in D. Als ik nu de rem los laat zou de auto moeten blijven staan. Dat deed hij tenminste wel altijd, nu moet ik even wachten tot de versnelling 'pakt'.

Kan dit een voorbode zijn van de versnellingsbakproblemen waar ik regelmatig over hoor mbt deze auto?

arjena

Geplaatst door arjena (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (120) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou beginnen met sw update voor de bak en de bakolie te verversen door middel van spoelen.
Het is goed mogelijk dat de olie erg vervuild is. Dan verder kijken wat de bak doet.

arjena (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
De software is up-to-date volgend de dealer, ik zal ze vragen de bak te spoelen.
Is het normaal dat na 90.000 km de bakolie vervuild is? De auto wordt nooit erg zwaar belast (ik rijd rustig en nooit met aanhanger o.i.d).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.