Mazda MX-6 Forum

Zoek & filter binnen 221.181 topics
3 topics gevonden | Pagina 1 van 1

Mazda MX-6

De Mazda MX-6 was een sportcoupé die van 1987 tot 1997 werd geproduceerd. Het model werd ontworpen om te concurreren met andere sportcoupés van die tijd, zoals de Toyota Celica en de Honda Prelude. De MX-6 was verkrijgbaar met een 2,2-liter viercilindermotor of een 2,5-liter V6-motor en was beschikbaar met een handgeschakelde of automatische transmissie.

De MX-6 was voorzien van een sportief ontwerp met een gestroomlijnde carrosserie, een lage zitpositie en een cockpitachtige interieur. Het model werd geprezen om zijn sportieve rijeigenschappen en goede wegligging, mede dankzij de onafhankelijke wielophanging en schijfremmen op alle vier de wielen. Het was ook een van de eerste modellen die werd geleverd met Mazda's geavanceerde elektronische stuurbekrachtiging (E-PAS).

De MX-6 was een populair model onder autoliefhebbers en coureurs en werd vaak gebruikt voor straatraces en autocross-evenementen. Het model werd echter stopgezet in 1997 vanwege de dalende verkoopcijfers en de veranderende marktvraag naar SUV's en sedans.