Alfa Romeo 147: Alfa 147 2.0 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo,

ik heb al enige tijd een motor lampje branden door mijn lambda sonde. dit komt waarschijnlijk door een grote deuk in mn katalysator.
nu was ik gister met een vast tester de foutcode aan het uitlezen, komen er in eens (tijdens stationair draaien) 3 nieuwe foutcode's in namelijk:
P0100
P1653, storingsgeheugen ABS regel apparaat
P1654,AUB storings geheugen van instrumenten paneel afvragen
deze codes kan ik ook niet wissen
ook gaf de luchtmassameter geen waardes meer aan , waardoor de auto ook geen trekkracht meer heeft ( hier kreeg ik geen storing op)

nu heb ik alleen de beschikking over een vasttester waar ik alleen doormiddel van OBD de auto kan uitlezen dus niet het instrumenten paneel en de ABS enzv.
is dit eerder voor gekomen bij jullie? weten jullie of dit toevallig op 1 zekering zit? zoja welke? ik kon tot dusverre nog niks vinden .

alvast bedankt voor suggesties

harm1986

Geplaatst door harm1986 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Uitleg van jouw tester klopt niet voor Alfa. Die P1xxx codes hebben bij elk merk een andere uitleg (en soms zelfs per motor).
P1653 - Camshaft control relay circuit
P1654 - Manifold valve long/short inlet circuit
Probleem met je nokkenas besturing en de inlaatklep die schakelt tussen een lang of kort inlaat traject.
Beide codes op het relais, dus dat wijst op een zekering. Voeding van de luchtmassameter zou daar ook wel eens op kunnen zitten.

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Controleer de zekeringen en relais in de kabelboom van de ECU. Bij de 147 weet ik ze niet exact te zitten, maar bij de meeste andere alfa's zitten deze in een cluster tegen het schutbord of bij de accubak. Vaak zit hier corrosie in de voetjes in de boom, waardoor je vage storingen krijgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.