Alfa Romeo 147: Alfa 147 jtd 1.9 vermogen weggevallen, start slecht nu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1910

Hoi, de Alfa heeft net opgegeven. Op weg naar huis van werk met af en toe flink door rijden tot 160+km/h (Duitsland). Viel ineens de echte power weg(en gaf vlaf daarna even aan motormanagment storing(maar geen verder waarschuwingen of lampjes meer)), en ratelde auto steeds meer en dat lijkt van links voor de besuurder ergens vandaan te komen. Dit soort tikken deed de auto dus al langer bij optrekken tussen ongeveer 22000-3000 rpm met optrekken, hoe harder optrekken hoe harder het tikken was, boven de 3000rpm ongeveer was het weg. En liep de motor ineens veel sterker en trilde niet meer.

Het geluid lijkt uit de onderdruk vacuumpomp te komen die daar boven op het blok zit bevestigd. Lijkt een deksel met 3 boutjes op te zitten. Maar is die pomp niet alleen voor de rem onderdruk of zo??

Nu start de motor nogal moeilijk, maar een maal an blijft die wel aan, maar heeft bijna geen power meer. Kunt er wel rustig en ratelde mee door stads verkeer. Olieniveau gewoon correct, temperatuur gewoon netjes, al was de motor wel erg heet, maar ja was ook flink hard mee gereden. Verder geen lekkages te zien of zo.

Waar voor is die onderdruk pomp precies? En wie heft een idee waar ik het moet gaan zoeken? Onderdruk pomp(is alleen voor de rem??)? Hogedruk pomp? Kan ik er iets mee zonder diagnose?

Groet Marcel

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Zo kom op zeg, wat is jouw probleem?
Dit is een nieuw en groot probleem, plotseling weggevallen vermogen. Heb dit gewoon als een nieuw probleem gepost, een beetje een normale positieve reactie mag best wel.

En wat is er mis om met een auto die zijn vermogen plotselings verliest, en wel gewoon rijdbaar is de weg naar huis voort te zetten? Dit heet een noodloop.
De auto heeft een motormanagement probleem, geen motor probleem. Ik denk verder zelf aan de hogedruk pomp, of iets als de lmm, maar de laatste lijkt me sterk.

Je hoeft niet te antwoorden, het mag. Kunt ook andere topics gaan volgen ipv mijne.

firedriver (50), 8 jaar geleden

kijk eens naar zijn EGR klep, mogelijk zit deze vast door roet.
Gr.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Motor defekt, door verkeerd tanken 2 jaar geleden. Aantal km gereden met benzine ipv Diesel. Behoorlijk stuk uit een zuiger tot op de bovenste veer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.