Alfa Romeo 0: Alfa 147 jtd 1.9 versnellingsbak zit los maar komt niet

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 jtd

Hoi, van mijn 147 jtd 1.9 wil ik de bak eraf halen. Maar deze lijkt op de drukgroep of zo te blijen hangen. Wat ik ook probeer hij wil niet llos komen van de motor. Op minder dan een cm blijft hij veren, Kunt hem dan wel met kracht verder wringen, maar trekt zich dan weer trug naar die 1 cm.

Hoe krijg is dat treklager los? Of hoe krijg ik de bak eraf nu? Alle bouten en alles rondom is los.

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Markiesje (0), 8 jaar geleden

JA bak hangt los zols gezegd, vorige keer een week of 2 geleden ging het probleemloos.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Subframe alles ligt eruit. Motor hang aan de rechtse motorsteunen, boven en onder dus. Startmotor is eraf etc.... 2 bouten onder, 2 boven en de 2 draadeinden. De koppeling heeft na montage van de nieuwe 1 dag schreeuwend geluid gemaakt en dit was daarna weg.

kaleido 1 (1930) PRO, 8 jaar geleden

Als je de bak zover scheef kunt drukken , dan kun je de boutjes waar de drukgroep mee op het vliegwiel vast zit , los draaien , dan komt alles mee.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Hoi, ik heb de bak vanavond uitelkaar getrokken, dus linker zijde eraf, assen eruit. Toen met geweld de koppelingshevel over gehaald met een grote ringsleutel erover als hevel, en in een beweging knakte de hevel uit het Valeo treklager, wat nu dus vervangen moet worden, 1 week oud.

Maar alles is er eindelijk vanaf. Kan ik weer opnieuw beginnen en geschiktere pakking gebruiken om alles af te dichten, bak en krukas keering onderzijde.

De koppeling heeft tegen de geleidebus voor het lager gelopen de eerste dag, vandaar het geluid. Maar mijn vraag is waarom? Heb ik dan de koppelings plaat verkeerd om erin gehad? Deze heeft in het midden een hoge en een lage kant. De hoge kant had ik aan de bakzijde, daarom zal hij dan tegen de geleidebus hebben gelopen lijkt me. Maar anderso staat de koppeling met die " metalen ster" richting de drukgroep en dat leek me niet zo te horen, of moet die wal naar de bak zijde?.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Waarom heeft die geleidebus tegen de koppelingsplaat aan gelopen de eerste dag? Ik neem aan dat de plaat met het metalen frame werkje richting de motor moet worden gemonteerd en het deels geel gekleurde net geboden plaatwerk in het center gedeelte richting de bak? Lage kant van de plaat dus richting motor, hoge kant richting bak? Het weerspreekt elkaar wat maar ik vind het onduidelijk.

vr gr M

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Het blijkt dus dat de koppelingsplaat verkeerd om zat, het framewerkje van de plaat moet naar de bak zijde. Dan loopt die ook niet tegen de geleide bus aan. Deze heeft een opstaande rand gemaakt aan de geleide bus dor dat tegen elkaar slijpen en ik denk dat de bak daarom ook niet los wilde komen. Die rand is natuurlijk aan het treklager blijven hangen(paste er niet door) en hield zo de hele bak tegen.

Thanks voor jullie support. Hoop dat jullie aan deze duidelijk oplossing ook wat hebben.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Zie boven staande post.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 0 of stel zelf een nieuwe vraag.