Alfa Romeo 156: alfa loopt stationair op 3 cylinders

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

heb pas geleden een 1.9 jtd gekocht met slechts 169000 km op de teller, wagentje rijd op zich prima trekt goed,(kompressie niet gemeten maar lijkt gewoon goed) maar loopt stationair erg matig, motor schud, en bij optrekken voel jezelfs in het koppelingspendaal een beetje schokken.

je vervolgt gewoon je weg en dan loopt hij prima, bij terugkomst en dus warm, blijft het probleem van de stationair lopende alfa motor op slechts 3 cylinders.

lektest gedaan, dat was goed, bij alle 4 injectors het kabeltje eraf gehad en bij 1 injector veranderde er niet veel aan het stationair lopen maar welk een beetje........

is het de verstuiver of ligt er een dieper probleem? wie kent dit probleem en heeft evt suggesties waar naar te kijken , zoeken?

bvd

mvg toni

giulietta nero

Geplaatst door giulietta nero (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pinodiangelo (0), 10 jaar geleden

brand er een storing lampje in dash ? inspuitersignaal? wanneer hij op 3 pitten loopt ?

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Compressie meten , en hoe is de lektest uitgevoerd ?

AlfaTom (0), 10 jaar geleden

Er bestaat een stekker reparatieset voor de aanvoerdraden van de betreffende injector, dat zal hoogstwaarschijnlijk het probleem zijn. Dit is bij de dealer verkrijgbaar. Heb het zelf ook diverse malen meegemaakt.
1.9 jtd verliest nooit zo maar even compressie. Apart is dat de auto daar geen melding van geeft, maar ja de wonderen zijn de wereld niet uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.