Alfa Romeo 156: BDP-Sensor Alfa 156, 1.6 benzine, 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Twin spark

Hallo allen,

mijn auto slaat soms, zonder enige aankondiging, spontaan af, en herstarten kan ik dan de eerste 10 minuten zeker wel vergeten.
De startmotor gaat rond, alles lijkt prima in orde, behalve de foutmelding bij het uitlezen: de toerentalsensor.
Nu heb ik een nieuwe sensor besteld en wil de oude zelf vervangen, maar kan iemand mij vertellen waar ik deze sensor kan vinden, en is dit inderdaad een gevalletje (zoals ik zelf inschat) van: even zoeken, connector los, nieuwe erin en klaar? Of dienen er hele kabelbomen losgehaald te worden?

Als iemand hier het antwoord op weet zal dit enorm helpen, dus bij voorbaat dank voor iedereen die erover na wil denken!

Mike270

Geplaatst door Mike270 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bertonejaap (0), 10 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met mijn 156 1.8, nadat de bdp sensor was vervangen was dit over. De bdp sensor zit aan de achterzijde van het blok bij het schutbord, zit met een boutje vast en boven met de stekker, stekker loshalen boutje los sensor eruit en nieuwe in omgekeerde volgorde inbouwen en je rijd weer met veel plezier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.