Alfa Romeo 156: knoksen onder de auto

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v (932) twinspark

hallo forumgebruikers,

ik heb een vraag over mijn 156,

als ik optrek met de auto dan knokst er iets onder de auto, kan er visueel niets aan zien.
het is ook niet altijd even hard, soms helemaal niet, maar vandaag werd het ineens zo erg dat de auto zelfs begon te trillen in het stuur en eveneens de hele auto begon te schudden.
als ik optrek word het erger, als ik koppeling intrap blijft het wel maar word wel iets minder, als ik alleen gas loslaat lijkt het zelfs erger te worden.
als ik langzamer ga rijden zit er ook meer tijd tussen het knoksen.

alle draagarmen zijn vervangen, aandrijfas rechtsvoor is voor 1,5 jaar geleden vervangen
het geluid wat ik nu hoor komt naar mijn idee niet erg over met het geluid wat ik toen meemaakte.
ook naar links sturen of naar rechts sturen lijkt niks uit te maken zoals de vorige keer wel was dat als ik stuurde dat het dan naar 1 kant toe heviger werd.

ik ben vandaag bij een alfa romeo dealer geweest en de monteur(arrogante man achter de bali die er al helemaal geen zin in leek te hebben om uit de stoel te komen) heeft er snel onder door gelopen maar zei direct al dat het de aandrijfas zou moeten zijn, toch weet ik dit nog niet heel zeker vandaar dat ik hier nu mijn bericht achterlaat om te vragen of andere mensen er hier net zo over denken of dat er misschien toch nog andere dingen aan de hand kunnen zijn.

m.v.g Arjan

Arjan Nieuwenhuis

Geplaatst door Arjan Nieuwenhuis (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Zou inderdaad een aandrijfas kunnen zijn , als verder alles spelingvrij is.

pinodiangelo (0), 10 jaar geleden

homokneten ? stabilisatorstangetjes? of het ergtse ,de versnelling bak, als bijde voorwielen van grond zijn en je wielen draaid, wat hoor je dan?

Arjan Nieuwenhuis (0), 10 jaar geleden

ik heb het geprobeerd en ik hoor inderdaad wel iets maar ik kan niet zeggen of het ook het geluid is wat je zo hard hoort als ik rij,ik heb de auto op de krik gezet en de draagarm weer onder belasting gezet
en dan lijkt er wel iets te kraken bij het draaien van het wiel, maar dit is heel zacht, stabilisator stangetjes lijken spelingsvrij te zijn.

pinodiangelo (0), 10 jaar geleden

een vaak voorkomend probleem, je heb je draag armen al laten vervangen, stabilisaterstangetjes kosten niet veel en zou die ook vervangen, en onbelast ( wielen vrij) is het normaal dat het geluid minder is,maar je hoord ze kraken .

bertonejaap (0), 10 jaar geleden

Als ik jou was zou ik wel even naar je aandrijfas kijken en wel de lange. Deze zit in een steunlager. Wanneer dit lager kapot is of te ruim dan gaat de aandrijfas trillen. Als het dit lager is en je doet er niets aan heb je de kans dat de aandrijfas afbreekt en door je carter slaat, met alle gevolgen vandien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.