Alfa Romeo 159 2007: Auto start niet door Hill Holder, ABS, VDC, ASR storing

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 120

Hallo,
Ik heb een vraag over mijn alfa 159 1.9 JTS. Afgelopen zomer begon er af en toe een storing in de auto te komen met de melding dat de Hill Holder, ASR, ABS en VDC het niet meer deden. Dit gebeurde alleen tijdens het starten van de auto en nooit tijdens het rijden. Als dit dan gebeurde startte de auto wel maar sloeg hij niet aan. Hij ging dan alleen aan als je hem ging aandrukken. De storingen bleven dan wel in het scherm staan maar als je de auto uit en aan deed dan waren de storingen weer weg.
Tijdens een trip naar Tsjechië was het dan helemaal voorbij en lukte aandrukken ook niet meer. Na 2 uur te hebben gewacht op pechhulp gaf ik de sleutel aan de sleper en toen deed de auto het wel weer. Bij de alfa dealer in Dresden zeiden ze dat de ketting was gebroken en de schade 3000 euro zou worden. Ik wist dat de ketting eraan zat te komen maar wist zeker dat de ketting niet gebroken was en ik heb voor vervangend vervoer geregeld en de Alfa weer naar Nederland laten brengen.
Terug in Nederland heb ik beide kettingen vervangen en dacht dat ik van het probleem af was. Na 2 dagen rijden was het weer zover. Dezelfde storingen kwamen weer in het dashboard en de auto moest weer aangedrukt worden.
Ik heb zelf ook al een beetje gezocht naar oorzaken en heb daardoor de rem- en koppelingsschakelaar vervangen. Ook is de accu nagekeken maar de problemen in het dashboard komen steeds weer naar voren.


Ik ben benieuwd of er nog een andere oplossing is.

Mvg,

Martijn

martijnvhage

Geplaatst door martijnvhage , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Het lijkt erop dat de spanning tijdens het starten te laag wordt.
Een eventuele bevestiging kun je krijgen door het ABS uit te laten lezen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur.
Die geeft bij te lage spanning een foutcode met als omschrijving Systeemspanning te laag.

John5695, 9 maanden geleden

Accuspanning te laag.
Kijken of je dynamo wel voldoende oplaad , moet 14V zijn, is dit goed dan ws je accu die op zijn laatste benen loopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.