Alfa Romeo 159 2008: Onderste draagarmen vervangen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2.4 JTDm, Vermogen (kw): 147

Vanwege gescheurde rubbers in de silentblocks wil ik de onderste draagarmen aan de voorzijde van mijn 2008 Spider vervangen. Dit is in principe hetzelfde als bij de Alfa 159 en de Brera. Er zijn losse silentblocks te krijgen, maar ik heb besloten om compleet nieuwe onderste draagarmen te monteren.
De vraag is even of ik speciaal gereedschap nodig heb om bijvoorbeeld de veren in te drukken? En wat is de beste werkwijze; wat moet er allemaal los en in welke volgorde?
Alvast bedankt voor de tips!

Henry2910

Geplaatst door Henry2910 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henry2910 (0), 5 jaar geleden

Niemand tips voor het vervangen van de onderste draagarmen van een Alfa 159?

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Kijk eens op you tube of daar wat staat.

Henry2910 (0), 5 jaar geleden

Heb Google en YouTube al afgestruind. Veel over de bovenste draagarmen en een mooi filmpje over de Alfa 147, mar niets over onderste draagarmen van de 159.
Zal nog eens op het Alfaforum informeren.

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Gebruik goede veerspanners om de veren te demonteren en daarna is het een kwestie van losmaken wat los moet...

Henry2910 (0), 5 jaar geleden

Gisteravond eens verder gekeken om te zien welk gereedschap ik nodig heb. In ieder geval een fuseekogeltrekker. Veerspanners lijken me inderdaad ook handig. Niet om de veer los te maken (zit geklemd tussen de schokdemper), maar om te voorkomen dat de veerpoot helemaal naar beneden zakt.
Vraag is even of de aandrijfas los moet bij de wielnaaf om de draagarm er van tussen te krijgen.
Verder lijkt het me redelijk "eenvoudig": 2 + 3 bouten los aan de binnenkant van de draagarm (wel moeilijk bereikbaar), bout eruit van de gaffel onderaan de schokdemper en de fuseekogel los.

Moderator Problemcar (75) PRO, 5 jaar geleden

De as moet eruit anders kan de arm niet passeren:



https://youtu.be/UpnP9e23PyQ

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.