Alfa Romeo 156: Controlelampje olie blijft branden en rauw geluid motor (eer

Bouwjaar: 2000

Het betreft een Alfa 156 2.0 TS Sportwagon.

Na het starten van een koude motor blijft het controlelampje voor de olie branden en geeft de motor ietwat rauw geluid. Na 50m verdwijnt dit en rijdt de auto perfect.
Bij warme motor blijft het olielampje vaag knipperen bij stationair toerental.
Het oliepeil is voldoende en de motor is voorzien van 10W60 olie Selenia racing. Deze olie is door de dealer voorgeschreven en ook toegevoegd. De auto heeft pas een grote beurt gehad.

Heeft iemand hier ervaring mee en er een oplossing voor? Misschien heeft er iemand een idee wat er fout is?
Ik wacht jullie reactie af.

jackass

Geplaatst door jackass (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Oliedruk te laag door defecte oliepomp of intern lek. Of oliezeef verstopt door black sludge.

rio155 (0), 19 jaar geleden

Heel voorzichtig rijden met koude motor,
Waarschijnlijk is je oliedruk te laag, koude olie is dikker en licht het lampje vol op. Warme olie wordt dus dunner maar vooral bij lage toeren is er in jouw geval te weinig druk vandaar het vage lampje bij stationair draaien en warme motor.
Bij hogere toeren zit hij waarschijnlijk net boven de waarschuwingsgrens.
Z.S.M na laten kijken!!!!

nouky (0), 19 jaar geleden

Oliedruk met oliedrukdmeter controleren,zonodig overgaan tot reparatie,er kunnen verschillende zaken zijn,filter,oliepomp,oliedrukschakelaar,krukaslager(s).
Of er is helemaal niets aan de hand, italiaanse autos hebben nog aleens last van lampjes die spontaan gaan branden terwijl er niks aan de hand is.Ben benieuwd wat er aan de hand is,veel succes.

fred

jackass (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

Bij 54.495km is er 'lecweg' aan de olie toegevoegd vanwege een kleine olielekkage. Dit is 10.000km geleden. Kan dit een oorzaak zijn?

nouky (0), 19 jaar geleden

Probeer in dit geval je hele systeem eens door te spoelen meteen reinigingsmiddel dat dikke olieresten oplost,deze zijn wel te verkrijgen in de autovakhandel.

fred.

jackass (0), 19 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost.

De deksel van de oliepomp was losgetrild. Ik begrijp niet hoe dat kan gebeuren. Dit verklaart wel dat het olielampje steeds langer bleef branden.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.