Alfa Romeo 156: Steeds weer vastzittende deurknop?

Bouwjaar: 2001

Steeds als ik de deurknop/slot indruk dan blijft hij in de deurgreep zitten. Het slot komt niet terug! Met de sleutel moet ik hem er dan weer uittrekken, is niet echt de bedoeling dacht ik zo.
Hoe krijg ik dit verholpen? Vaseline? Iets afschuren? Is dit een bekend verschijnsel?

rosmittie

Geplaatst door rosmittie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nouky (0), 19 jaar geleden

Bekleding van de deur halen.Haal je portierkruk uit de deur maak alles goed gangbaar(let op of het veertje van de portierkruk niet gebroken is) en controleer gelijk of er niet iets aanloopt van de rest voor het hele gebeuren(stangetjes).Nu alles goed smeren, weer monteren en dan moet het goed gaan.

groeten Fred

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, robert


dit lijkt me vrij normaal.. als de deurknop niet vast zou zitten, dan sta je er mee in je handen.


paul,

rosmittie (0), 19 jaar geleden

Fred bedankt
Kelder, jij lijkt me de leukste thuis net zoals de deurknop.

abats (0), 19 jaar geleden

Robert,
Ik heb dat ook wel eens met mijn 156 GTA, echter alleen als het kouder wordt, ik spuit er dan een beetje syntetische kruipolie in van MAKRA, verkrijgbaar bij Stera International BV, tel. 040-2926500 en ik kan er het gehele jaar weer tegen tot de volgende winter.
Gr. Albert

rosmittie (0), 19 jaar geleden

Albert,

Bedankt voor de tip. Het klopt dat het vooral speelt als het koud is. Ik had er al vaseline tussen gedaan maar dit helpt niet perfect. Ook als ik hem was kan ik het weer opnieuw doen.
Gegroet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.