Alfa Romeo 156: distributie 156 2.5 V6

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

hallo,

ik ben zelf in het bezit van een 156 2.5. Nu heb ik een probleem met de distributie riem: ik hoorde een vreemd geluid bij de distributie dus besloot de kap er maar even van los te halen. tot mijn schrik zag ik dat de helft van de riem weg was gesleten. (ik heb dus een engeltje) meteen de auto stil gezet en nieuwe orginele onderdelen bij de alfa dealer gehaald. vanavond het hele spul weer gemonteerd...en de moter weer gestart.....toen was daar weer dat engeltje....ik kon net op tijd de motor weer uitzetten omdat de riem er gewoon van de tandwielen afliep.(had hem even gestart zonder de kappen en dynamo riem).
nu lijkt het dat de onderste geleiderol niet recht zit (minimaal) ik ga nu dus bij alfa nieuwe bouten kopen voor de rollen.


heeft iemand dit verhaal (of iets wat er op lijkt) meegemaakt en de oorzaak gevonden????


alvast bedankt voor de reacties....!

richard.

rich156

Geplaatst door rich156 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ton11564 (0), 16 jaar geleden

Als je de riem vervangt moet je altijd de geleiderollen vervangen. En de spanrol. Helemaal als er iets mis is gegaan. Door de versleten lagers van de geleiderol staat deze iets scheef onder spanning en loopt inderdaad de riem van de poelies.
Controleer ook de waterpomp op speling.

Door de kleine diameter van de geleiderollen draaien deze veel sneller dan de spanrol. Dus is de kans op kapot gaan groter. En dat kan een dure schade opleveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.