Alfa Romeo 156: Tikken bij Alfa 156 2.5V6 blijkt 5000 Euro reparatie kosten ?!?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5V6 16V

Hallo allemaal,

MIjn Alfa 156 2.5V6 uit 1999 tikt al een tijdje af en toe bij de motor. De ene keer wat harder, de andere keer wat zachter en soms een tijd helemaal niet.
Vaak als ik naar links rij, dan tikt hij harder dan normaal. Ik dus naar de garage met de vraag er even naar te kijken. Krijg ik het volgende verhaal:


De Cardan die in de versnellingsbak zitheeft speling. De as kan 1.5 cm heen en weer gehaald worden. Er zijn geen losses cardan onderdelen te krijgen, dus moet er een nieuwe versnellingsbak onder. Ook Audi's hebben dezelfde versnellingsbakken en hebben dezelfde problemen. Als de versnellingsbak vervangen wordt, is het het beste om ook direct de aandrijfassen links en rechts te vervangen, omdat je dan toch bezig bent. De kosten bedragen 2940 Euro voor de versnellingsbak en 320 Euro per aandrijfas. Tel daarbij op de olie, onderdelen en arbei en je bent 5000 Euro verder inclusief de BTW. Je kunt ook de bak laten reviseren, ik heb iemand gevonden die dat voor je kan doen en die heeft wel onderdelen die er in kunnen. Hij wil alles voor je regelen voor 3300 Excl. BTW. Je kunt er uiteraard ook mee rond blijven rijden, echter kan ik niet zeggen of de cardan dan volgende week of volgend jaar breekt, maar dan sta je stil. Dit is een veel voorkomend probleemn bij de automatische versnellingsbakken van deze Alfa's.


Zijn er mensen die dit probleem herkennen en weten of dit de enige oplossing is? Is er geen goedkoper alternatief?Is het gevaarlijk om hiermee rond te blijven rijden? Wordt ik in de maling genomen of is dit een herkenbaar verhaal? Ik heb hem vorig jaar al op de A20 in de vangrail geparkeerd en hem voor 7000 Euro's opnieuw laten beplaten en heb eigenlijk geen zin om opnieuw voor duizenden euro's in de buidel te tasten. Ik zou het zonde vinden hem te moeten inruilen voor een Renault Twingo!

Alvast bedankt voor de info!
Groet, Marc

MarcVerkade

Geplaatst door MarcVerkade (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo Marc,

welkom, om te beginnen.....
als advies : surf eens naar www.alfaromeo156club.nl
meld je even aan en ga naar het forum, doe daar een oproep...
er zitten een aantal leden die wel raad weten hiermee.

5000 euro is wel een erg extreem bedrag voor een andere versnellingsbak.
er bestaan ook gebruikte onderdelen.

succes....

Roger

yana (0), 16 jaar geleden

Zou idd nooit nwe bak nemen, áls dat het probleem al is. Vind het bijzonder verhaal. Aandrijfassen: als ze nog geen navenante speling hebben, lékker laten zitten. Evt wat nw vet erop als ze eraf moeten. En dan nóg, óók aandrijfassen zijn er gebruikt. Een bak wisselen is wél veel werk.

Santa (0), 16 jaar geleden

Hmmmmmmm, nou staan de Alfa's niet bekend om hun betrouwbaarheid, dus om nou direct gebruikte onderdelen te gaan gebruiken....................

yana (0), 16 jaar geleden

De huidige Alfa's doen niet onder voor andere merken kwa betrouwbaarheid. De 156 vb was vér te vinden in de pechstatistieken, terwijl BMW en Mini bovenaan pronkten..
Kwa roest zijn ze zelfs prima nu, terwijl bep merken, Opel vb, nog steeds goed van roesten weten.
Anyway, back on topic, wát voor geluid hoor je precies? Als het gekloenk/getik is, wellicht zit er dan speling op je aandrijfas? Lijkt me sterk dat het uit de bak zélf komt. En of er cardan in zit? Vraag anders eens verificatie bij een Alfa specialist.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.