Alfa Romeo 156 1998: Inhouden bij ca. 3500 RPM

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Ik heb het volgende probleem: Ik ben in het bezit van een Alfa 156 1.9 JTD uit 1998. Sinds vorige week heeft de auto de eigenaardige eigenschap om in te houden, wanneer de motor ca 3500 toeren maakt. In ieder geval tussen de 3000 en 4000 toeren. Het is dan net of de brandstoftoevoer op de één of andere manier ineens wordt afgeknepen. Dit duurt nog geen seconde en dan lijkt weer alles normaal te zijn. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn?

Alvast vriendelijk dank voor uw medewerking.

lespaul

Geplaatst door lespaul (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dakraam (0), 19 jaar geleden

Ron, soort gelijk probleem heb ik ook gehad. De auto is toen onder garantie terug geweest naar de garage en daar hebben ze de luchtmassameter vervangen. Sindsdien is het probleem redelijk verholpen. Echter rond 3000 toeren zit er nog een dip in, en dat is een veel voorkomend probleem bij de 156. Dit kan opgelost worden door de chip opnieuw te laten afstellen.

Succes

marcela (0), 19 jaar geleden

Dag Ron. Bij de 1.9 jtd motor wil als de lm kapot is de motor gaan inhouden bij hogere toerentallen en de trekkracht bij lage toeren is ook minder. Het dipje bij 2800 toeren is inderdaad een bekend verschijnsel welke door tunen weggehaald wordt.
www.squadra-tuning.com.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.