Alfa Romeo 156 1999: ketting geluid oliepomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2400

Heb een AR 156 2.4 JTD loopt goed alleen bij stationair draaienb maakt hij een rammelend geluid.zogauw je iets toeren geeft is het weg. Me3n zegt dat het van de kettingaandrijving van de oliepomp komt maar als dit vervangt komt het na verloop van tijd weer terug! Wie weet er een wel afdoende oplossing?

Joost Hoogveld

Geplaatst door Joost Hoogveld (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim maarleveld12257 (0) PRO, 19 jaar geleden

Momenteel repareren we een 166 2.4 JTD met o.a. hetzelfde probleem, na demontage van de oliepomp bleek de meenemer van de balansas voor de helft afgebroken te zijn. Hierdoor "klappert" de balansas bij stationair toerental. Op de nieuwede oliepomp is overigens de meenemer gemodificeerd.

Joost Hoogveld (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb er nog niets aan gedaan ben eerst met vakantie geweest!!!
Wel brandstof hoge druk pomp bij 200.000 km defect. er liep giga veel diesel langs.De asfadichting van de hoge druk pomp,lagers eruit. rest van de terug reis op autoambulance met caravan erachter totaal oponthoudt 7 uur en dat voor stranden op ruim 500 km van huis.
Vervolg van de rammel laat ik nog weten.

lex6593 (0), 19 jaar geleden

Hoi rob ,een ruilpomp is verkrijgbaar bij bosch.
Ik ben erg benieuwt naar het verloop van de rammel want dit probleem heb ik ook,vooral als de motor op temperatuur is.

jarno5183 (0), 19 jaar geleden

Ook ik heb hetzelfde probleem (2.4JTD '98 215k). Ik heb begrepen dat het de ketting van de oliepomp is die na verloop van tijd wat slapper wordt en dan begint te rammelen. Het is ook alleen maar bij warme motor.
Ik heb begrepen dat het weinig kwaad kan. Oliepomp vervangen is een arbeidsintensieve klus volgens mij (duur dus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.