Alfa Romeo 147: koppelinghulpcilinder vullen en ontluchten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

beste leden,
Na koppeling hebben vervangenvan alfa romeo 147 1. jtd zijn we achter gekomen dat er koppelingspedaal op de bodem ligt.
Wij hebben hulpcilinder boven op de bak zit losgekoppeld tijdens het demonteren van de versnellingsbak en alle olie is er uitgelopen.
Wat we gezien hebben is dat er geen olie reservoir aanwezig is voor deze hulpcilinder.Er loopt alleen een leiding naar de koppelingspedaal.Het is ook niet verbonden met remvloeistofreservoir.
Mijn vraag is :
Hoe moet ik deze hulpcilinder bijvullen met olie?
Hoe moet ik m ontluchten?
Graag jullie reactie,
met vriendelijk groet,
Toprak

toprak

Geplaatst door toprak (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

De koppeling zit er in en de hefboom zit vast ????? Die pot om de vloeistof in de doen zit hoog tegen het schutbord. Onder het pedaal doe je een blok hout om deze omhoog te houden . Ontluchtingventiel los en naar boven gekeerd.en wacht tot de vloei stof onafgebroken uit de nippel komt . Doorzichtig slangetje er aan en opvangen .
Wil het niet gelijk lukken geen paniek ......even rusten en het pedaal met rustige bewegingen bedienen. Bij iedere slag voel je verbetering. Succes met de ALFA.

toprak (0), 12 jaar geleden

dank u wel punt,
ik dacht waar ben ik aan begonnen.
is remvloeistof reservoir ook bedoeld voor de hulpkoppelingscilinder?
moet remmen ook hier na ontlucht worden?
ik ga het doen.
laat weten of dat lukt.
met vriendelijk groeten,
toprak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.