Alfa Romeo 156 1999: Lekke koppakking alweer? of montagefout? hellup!!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 1

Beste leden, ik ben in het bezit van een Alfa 156 1.9JTD 16v met 140 pk (facelift), auto heeft nu 345.000 km gedraaid, een 5000 km terug begon de auto erg veel koelvloeistof te drinken en tja.. bleek dus dat de koppakking doorgeslagen was op cyl 3 , mede door een erg lekkende verstuiver.
Nu heb ik de auto laten " maken " bij een kennis van vroeger die een garagebedrijf heeft, het heeft erg lang geduurd en na 3 x ophalen en terugbrengen vanwege , problemen met de nieuwe verstuiver, drukrail etc , was ie dan eindelijk klaar.

Het was me toen wel duidelijk dat er niets getest werd en/of proefgereden want meneer was zo druk met andere klussen dat dit mijn inziens een beetje een haastig klusje is geweest.


Auto drinkt erg veel koelvloeistof weer, rookt soms wit uit de uilaat als ie even stationair gedraaid heeft, ene keer liter erbij na 2 dagen,andere keer 3 dagen netjes.. dan weer ritje van 30 km en kan er weer een halve liter kv bij.
Ondanks dat de auto nu 2 x een nieuwe thermostaat heeft gekregen komt de auto nooit boven de 70 graden uit bij constante snelheid op de snelweg.
Vul ik een paar dagen niet bij dan zit er dus te weinig kv in en gaat de temperatuur over de 90 graden en dan zet ik de kachel aan en vul natuurlijk kv bij , auto rijdt verder dikke prima en heeft gewoon het volle vermogen als voorheen.

Koelvloeistofreservoir borrelt als een gek, het is echt absurd erg en 10 x erger qua borrelen dan voorheen (met een lekke koppakking op cyl 3)

Revisiebedrijf - kop is gevlakt , was goed krom en kleppen zijn eruit gehaald en gereinigd etc.. maar dan komt het ... revisiebedrijf heeft de kop niet afgeperst, eigenaar is een stugge boer en zegt dat de kop 100% goed is, jullie raden het al zowel het garagebedrijf als het revisiebedrijf draaien hun kont er wat voor weg.
Daar ik de auto bij het garagebedrijf heb gebracht heb ik niets te maken met dat revisiebedrijf, want het is de verantwoordelijkheid van de garage, maar goed..

Garage zei in het begin toen ik daar kwam met de auto, gescheurde kop , maar na wat bellen met wat alfa specialisten gebeurd dit zo goed als nooit bij een JTD, ik persoonlijk denk aan een verkeerd gemonteerde koppakking of niet goed nadraaien op moment qua nm etc , want het is echt een haastklusje geweest.

Nu we dus met een probleem zitten en ik 1300 euro heb betaald voor dit hele circus, probeert de garage mij een beetje in de richting te drukken van een krom onderblok blablalbalaaa ( in de hoop dat ik van verdere diagnose afzie en eieren voor mij geld neem)

Iemand die zijn visie wil geven??? Ik heb de garage gezegd dat ik erbij wilde zijn als de kop er voor de 2e keer af zou gaan, die opmerking werd niet echt gewaardeerd en kreeg de vraag of ik hem niet vertrouwde, om eerlijk te zijn niet nee.. mijn inziens nog steeds een hele grote kans dat ze de reparatie gewoon niet goed hebben uitgevoerd.

Garage zegt dat als er niets met de kop is, ik zelf weer voor de kosten moet opdraaien van kop removal / uren etc etc.. blijkt de kop gescheurd dan ,moet ik alleen een ruilkop betalen en zij de rest... maar hoe kan ik zien eventueel dat zijn hun werk niet goed hebben gedaan? zie ik dat die koppakking dan gelijk weer kapot is? kan het zijn dat er teveel van de kop afgevlakt is en het garagebedrijf een verkeerde pakking heeft gemonteerd?

Hoop dat iemand zijn gedachten hier eens over wil laten gaan, want ik kan iedere hulp gebruiken, alvast bedankt voor jullie tijd

Peter broekhorst

Geplaatst door Peter broekhorst (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Lid van de ANWB? Vraag dan de juridische dienst om advies.
Als er al wat gedemonteerd moet worden, zou ik dat laten doen door een onafhankelijke expert.

Peter broekhorst (0), 5 jaar geleden

Hallo, ik ben geen Lid van de ANWB....

Hans4040 (290) PRO, 5 jaar geleden

Misschien een mooie reden om gelijk lid te worden...
Problemcar kan echter niets voor je betekenen in dit geval.
Het gaat hier om een meningsverschil met de garage en daar nemen wij afstand van.
Juridische bijstand aanvragen bij, bijvoorbeeld de ANWB of BOVAG, is de enige tip die wij jou kunnen geven.

Peter broekhorst (0), 5 jaar geleden

Hans4040, het gaat hierbij niet om een meningsverschil met de garage, ik vraag gewoon om technische informatie wat het kan zijn... juridische bijstand heb ik niet nodig....

Kop gescheurd, aannemelijk?

verkeerde montage aannemelijk aangezien het een haastklusje was??

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

[quote=Peter broekhorst]Kop gescheurd, aannemelijk? verkeerde montage aannemelijk aangezien het een haastklusje was??[/quote]

Zolang je niet weet wat precies de oorzaak is en dat niet achterhaald is kun je alleen maar suggereren.

Haastklus ?? op zich niets mis mee mits het goed wordt uitgevoerd.
Ben je van mening dat dat niet zo is dan zul je dat moeten aantonen.

Het is allemaal niet zo simpel en daarom wordt voorzichtig juridische bijstand geadviseerd.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.