Alfa Romeo 156: Motorkap Alfa 156 gaat niet meer open

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Beste allen,

Sinds kort gaat mijn motorkap niet meer open. In het recente verleden had ik juist het tegenovergestelde probleem, n.l. dat de kap spontaan openging tijdens het rijden. Naar de garage geweest en het slot is toen gesmeerd. Probleem opgelost. Maar nu gaat hij niet meer open en het lijkt of de hendel voor het openen van de kap lam is (kabel los of gebroken?). Kan het zijn dat de olie waarmee het slot gesmeerd is, verhard is en de kap daardoor niet meer opengaat?

Weet iemand hoe ik de motorkap zelf weer open zou kunnen krijgen zonder tussenkomst van een garage? (via de grille misschien?).

Alvast bedankt voor de reacties.

Jackyr61

Geplaatst door Jackyr61 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2205) PRO, 10 jaar geleden

Denk dat de vorige keer al de verkeerde diagnose gesteld is , kabel was het toen al aan het begeven.
Je kunt via de onderkant , plastic beplating weg halen , proberen of je met een lange pen of schroevendraaier hem open kan wippen.

Jackyr61 (0), 10 jaar geleden

Beste Kaleido,

Bedankt voor je reactie. Is het dan zo dat de hendel kapot is? (kan de kabel gebroken zijn of alleen los?)

kaleido 1 (2205) PRO, 10 jaar geleden

Even bij de hendel kijken of daar de kabel nog vast zit , is de kabel daar niet los geschoten /afgebroken kun je met een tang aan de binnenkabel trekken , kun je hem zonder weerstand verder trekken is deze waarschijnlijk bij de motorkapsluiting af gebroken, dan zie vorig antwoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.