Alfa Romeo 146: Niet starten bij (niet te) warme motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn Alfa 146 (1600 benzine uit 1995) wil regelmatig niet meer starten als de motor warm is (net iets boven normale bedrijfstemperatuur). Zodra de motor helemaal is afgekoeld doet die het weer alsof er niets aan de hand is, ook met koude starts heb ik geen enkel probleem. Op het moment dat de auto het niet meer doet hoor ik wel de injectie pomp werken en een relais klikken maar er gebeurd verder niets. (controlelampjes branden ook normaal)

Ik heb al op de startmotor 'geklopt' en de stekkers goed nagekeken maar alles lijkt in orde en niets helpt. Ook heb ik al een paar keer de wegenwacht en een monteur ter plaatse gehad maar dat duurde iedere keer net te lang waardoor de auto het alweer deed en zij niets meer konden proberen en/of vinden.

Wie heeft er een idee en kan mij helpen????

2m72

Geplaatst door 2m72 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erka (0) PRO, 15 jaar geleden

laat de BDP sensor eens nakijken...

320 (0), 15 jaar geleden

draait de startmotor nu wel of niet rond..??

2m72 (0), 15 jaar geleden

Voor Erka: jij bedoeld de sensor voor het bovenste dode punt? Dan zou het toch moeten helpen als ik de auto in een versnelling iets een duw geef?

Voor 320: nope, de startmotor doet dan helemaal niets

jef 75 (0), 15 jaar geleden

bekend probleem,plaats een extra startrelais na contactslot

2m72 (0), 15 jaar geleden

[quote=jef 75]bekend probleem,plaats een extra startrelais na contactslot[/quote]
Wordt het 'normale' startrelais dan te warm? Ik heb hem weer een keer aan de praat gekregen na een paar keer tikken tegen het relais maar weet niet zeker of dat dat de oorzaak was (hij stond ondertussen al een poosje stil)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.