Alfa Romeo 145: Paar puntjes op de i aan mijn pas aangeschafte auto de 145QV

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 twinspark

Hallo, ik ben adam en ben Gisteren de eigenaar geworden van een mooie alfa romeo 145 QV op zich een hele mooie auto maar er zijn een aantal puntjes die ik nog even moet na kijken.

Ten eerste.. wat is de juiste bedrijfs temperatuur van de qv ? .. hij staat ong op 79gr .. de thermostaat zou een jaar oud zijn ongeveer.

Verder heeft de vorige eigenaar de draagarm achter vervangen alleen heeft hij er een fase 2 opgezet ( foutje bedankt!) waardoor ook de abs sensor niet past.

Kan dat kwaad? gevaar op de weg? .. dan doel ik op dat het een fase 2 draagarm is maar op fase 1 auto .. en als daarmee gewoon gereden kan worden.. kan ik die sensor niet op 1 of andere manier erin werken?.. lassen? gaatje boren? ik noem maar wat.

Verder is de auto voorzien van een squadra chip.. tevens brand het lampje van de inspuiting.. kan dat samenhangen of is er werkelijk iets aan de hand?

En stationair loopt hij 1000rpm .. koud is dat 12 a 13 voor een paar min dan word hij rustiger.. kan dat samenhangen met die squadra chip?

..Iemand verstand van xenon? .. 5 min na ik de auto gekocht had starte ik de auto met verlichting aan .. nu is de ene kant heel zwak..zo zwak dat de ex eigenaar me nog heeft voorzien van een normaal lampje om mee thuis te komen.

Alvast erg bedankt voor het lezen en hopelijk een nuttig antwoord op 1 of alle vragen... mvg Blue145Qv

alfisti145QV

Geplaatst door alfisti145QV (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het motorlampje brandt kun je de foutcode(s) laten uitlezen. Dat scheelt een hoop gezoek.
Of die veroorzaakt wordt door de tuning? Daar kun je misschien iets over zeggen na het uitlezen.
Kunnen ze gelijk even in de motorcomputer kijken wat die denkt dat de temperatuur van de warme motor is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.