Alfa Romeo 146: ruitenwissers gaan niet meer uit

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

Hoi,

Mijn ruitenwissers werken op zich goed, maar ik krijg ze niet meer uit. Zowel voor als achter.
Wat kan ik controleren? Vies contact, vocht etc?

Gr. Patrick.

pgh2011

Geplaatst door pgh2011 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

eddyarc (100), 14 jaar geleden

of het probleem zit in de hendel

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Op de 146 zit het probleem inderdaad bijna altijd in de stuurschakelaars. De kabelboom die tussen de feitelijke draaiknopjes en de connector op de stuurkolom zit gaat stuk, of de schakelaars zelf. Ik zou de sloop even afgaan om andere te zoeken. Er zijn wat detailverschillen, maar als je een 145 of 146 met dezelfde kenmerken neemt (vierkante of ronde ventilatiroosters zijn een goede indicatie) als je eigen, maakt het niet uit wat voor motorblok er in zit. Ik zie dat je een 1.7 hebt, dat is dan waarschijnlijk de 16V boxer? Dan moet je sowieso een oud model hebben, dus een andere boxer, of de eerste uitvoering van de 2.0 16V twinspark, of een 1.9TD. De 16V twinsparks met ronde roosters en de JTD en dergelijke hebben een net iets andere schakelaar aan het stuur. De kans is groot dat die ook werkt, maar ik heb het nooit geprobeerd. Er staan er genoeg op de sloop, dus vinden zal niet heel moeilijk zijn.

pgh2011 (0), 11 jaar geleden

Het probleem was de computer en de oorzaak vocht.
Deze is in zijn geheel vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.