Alfa Romeo 156: Waar zijn mijn PK's gebleven???

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 QV

Helluuuup!!!..Waar is mijn vermogen naar toe gevlucht...??IK ben een trouwe bezitter van een 156 en heb hier voor een paar maanden terug een motor in gelepelt van een 145 QV..Alles werkte tot een paar weken terug perfect...De auto was bloedsnel en hield met gemak een 2.5 V6 bij...Wat is nu het geval..Sinds een tijdje houd de auto heel sterk in...Maar doet dit niet altijd..De ene keer vliegt ie er als een gek vandoor en de andere keer is het of je er een sleurhut achter heb hangen, en dus net zo traag...De motor begint dan harder te grommen en het lijkt wel of ie alle lucht uit de wijde omgeving weg zuigt...Maar vermogen ho maar...Luchtmassa meter is ok..bougies ook..nu heb ik me laten vertellen dat het de nokkenas versteller kan zijn maar die is ook al vervangen...lambdasonde zou nog kunnen maar geloof daar niet zo in...Of moet ik dit wel doen??...Auto loopt namelijk niet altijd goed stationair...soms pingelt ie..Waar moet ik het nu nog zoeken...En waarom doet ie het de ene keer wel goed en de andere keer weer niet??...Ik kan je zeggen...De gene met de goude tip wordt beloond...Ben er namelijk wel een beetje simpel van geworden...;-)

Groeten Alfa156Power

Alfa156Power

Geplaatst door Alfa156Power (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

surf ook eens naar www.alfa156club.nl
ook daar zitten heel wat experts op het gebied van Alfa...

succes

erka

yana (0), 17 jaar geleden

Weet je zeker dat het pingelen is dat hij doet? Stationair pingelen gebeurt nml bijna nooit. Of de riem moet verkeerd staan/springen. Loopt hij niet gewoon slecht/staat hij te schudden?
Denk anders dat je geen vermogen hebt omdát hij pingelt; om motorschade te voorkomen grijpt de ECU in en neemt vermogen terug.
Lambda: kán hij van inhouden maar pingelen? Dan zou hij EXTREEM arm moeten staan, meestal staan kapotte lambda's te rijk.
Is de anti-nok sensor nog ok? Nokkenasverstelling kapot kan ook, kán hij ook van pingelen maar die was al vervangen zei je. Storingsgeheugen al uit laten lezen?

Alfa156Power (0), 17 jaar geleden

Het is idd niet echt pingelen wat ie doet maar slecht stationair lopen...Ben er nu achter gekomen dat dit komt omdat er een halve kilo van het vliegwiel is afgeslepen...Dan heeft ie iets meer moeite met rond draaien met stationair...Lambda zou idd het probleem kunnen zijn..Maar heb altijd gedacht dat deze niet veel funktie had tijdens het rijden..Alleen maar met stationair lopen...Ecu is uit gelezen maar geeft geen storing...Het rare is gewoon dat ie het de ene keer wel goed doet en de andere keer niet...Elke garage zegt me telkens dat ie kapot is of niet...Af en toe weigeren gebeurt niet...En waarom begint ie zo erg te grommen door het luchtfilter als ie in houd...Als ie goed loopt gromt ie lang niet zo hard...Alles aan de nokkenas is vervangen...Nokken as is zelfs helemaal uit gebalanseert voor meer vermogen..En dus ook alles er om heen vervangen zoals versteller...Hoor dit probleem steeds vaker dat alfa's in houden...maar heb nog bij niemand iets gelezen waar ik nog niet naar gekeken heb...Maar we gaan weer even verder stoeien met de info die ik krijg hier..Thnx.. Mvg Alfa156Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.