Algemeen: Kortere schokbrekers nodig?

Hallo,
Recentelijk heb ik mijn auto verlaagd en Koni schokbrekers gemonteerd. Nu viel me op dat de Koni schokbrekers voor de achterzijde langer zijn dan de originele schokdempers. Zie ook bijgevoegde foto.
Na montage viel het me op dat als de wielen los van de grond hangen, dat de veer dan ook een beetje los hangt. Dit is volgens mij APK afkeur. Wat kan ik nog doen? Gekorte schokdempers bestellen?

vincent86c-1

Geplaatst door vincent86c-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 2 jaar geleden

De juiste schokbrekers bestellen , of er zitten verkeerde schroefveren onder , vorige eigenaar heeft de auto verlaagd ?

    En hier zit dus de crux.
    Voor het type auto (een exotisch model) zijn hier in Europa geen sportschokdempers beschikbaar.
    De vorige eigenaar had de auto verlaagd met verlagingsveren behorend bij dit type auto (waarschijnlijk aangeschaft in Zuid-amerika) gemonteerd op de originele slappe schokdempers.
    Dit geeft nogal een vaag / springerig weggedrag waar ik vanaf wil, maar wel de sportievere looks wil behouden.
    De auto in kwestie (een VW) heeft een afwijkend onderstel van alle in Europa geleverde modellen. Dit vereist dus een beetje maatwerk.
    Voor de voorzijde ben ik er al uit, hiervoor volstaan schokbrekers van een vroege Audi 80. Deze zaten gelukkig in het Koni segment en zijn gemonteerd en dit werkt naar behoren.
    Voor de achterzijde lijkt de ophanging erg veel op die van een jaren 80 model VW (Golf, Jetta of Corrado), op wat kleine verschillen na.
    Ik had daar dus de schokbreker voor aangeschaft zoals op de foto. De schokbreker past onder de auto en werkt verder ook naar behoren, maar als je de auto optilt op een 2 koloms brug met de wielen vrij hangend in de lucht, dan komt de veer los te hangen tussen de demper. (je kan hem 1 a 2 centimeter heen en weer bewegen en komt dus vrij van de onderste veerschotel). Volgens mij is dit apk-afkeur. Ik zou dus de schokbreker willen ruilen voor een kortere demper als dit het probleem oplost, en als deze demper uberhaupt bestaat. - vincent86c-1 (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1460) PRO, 2 jaar geleden

Om wat voor voertuig gaat het? Maak eens een foto van de as ?

    Foto van de as kan ik momenteel niet maken. Het gaat om een Volkswagen Fox uit 1989 uit Noord Amerika. In de start topic zie je het verschil tussen de originele demper en de Koni sportschokdemper. Deze is dus overduidelijk te lang. Ik overweeg nu een Seat Ibiza 6k Koni demper (deze is korter) - vincent86c-1 (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1460) PRO, 2 jaar geleden

Fox is in Europa toch ook geleverd.

    Jazeker, maar niet al in 1989. Dat is een heel andere auto. Google maar eens op VW Fox USA1989 - vincent86c-1 (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.