Algemeen: Onderhoud gehad

Ik heb een auto van 22.000 euro gekocht uit 2014. Het onderhoudsboekje heeft een complete onderhoudshistorie. Bij aflevering zou de auto een onderhoudsbeurt volgens fabrieksschema gehad hebben maar na 3.000 km ging de onderhoudswaarschuwing in het dashboard aan. Nu kan men vergeten hebben dit gereset te hebben maar er zijn meer dingen gebeurt waardoor ik twijfel of de auto wel de beurt heeft gekregen waarvoor ik betaald heb. Hoe kan ik zeker weten - of laten onderzoeken - of een beurt is uitgevoerd?

Peet2727

Geplaatst door Peet2727 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (115) PRO, 2 jaar geleden

Onafvankelijke instantie zo als Dekra. https://www.dekra-claims-and-expertise.n...

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Inderdaad dekra, maar olie filter is het aan te zien , roest en modder is niet vervangen , datum op het luchtfilter en interieurfilter , bougies verroest of flink wat aanslag op de schacht. , succes.

Peet2727 (0), 2 jaar geleden

Ok, uit navraag blijkt dat Dekra een olie-analyse kan doen. Kost wel meer dan een oliewissel. Als blijkt dat de olie niet vervangen is, dan zit die er al meer dan 3 jaar in. Aan de km interval zit het onderhoud dan nog niet, maar wel fors over de tijdsinterval. Dat lijkt me niet goed of kan dat meevallen?

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Als je de oliepeilstok eruit haalt en de olie bekijkt, welke kleur heeft die dan?

Peet2727 (0), 2 jaar geleden

heeft geen peilstok, dus moet aftappen

Peet2727 (0), 2 jaar geleden

daarvoor heb ik geen mogelijkheden, want ben a-technisch en heb geen brug

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Tja, dat wist ik niet van die peilstok, aangezien je niet bij een merk gestart bent en geen auto gegevens vermeld hebt. B.v. of het een benzine of een diesel is, is wel van belang.

Er zit toch wel een olievuldop op? Als je die eraf haalt kun je meestal ook wel wat olie in de kop zien staan. Eventueel met een wattenstaafje of zoiets er iets uit halen. Wat voor kleur heeft die olie?

Peet2727 (0), 2 jaar geleden

De dop is schoon. Geen mayonaise of iets dergelijks. Er zit nauwelijks olie aan maar wat ik zie is niet extreem zwart.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.