Audi A3: aansluiting radiator

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,
Ik heb een vraag over de aansluiting van je radiator. Ik heb het idee dat het verkeerd is aangesloten bij mij. De slang vanaf de thermostaat is aangesloten op de onderste aansluiting van de radiator. Volgens mij moet hij op de bovenaansluiting. Weet iemand dit te vertellen?

bvd Dennis

spoorzoeker

Geplaatst door spoorzoeker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet echt waarschijnlijk dat dit verkeerd is aangesloten. Je moet nogal wat verbouwen en andere slangen gaan gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.
Maak eens een paar foto's en zet die hier.

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Ik heb aan een collega van mij gevraagd, die een audi a3 1.8 uit 1998 heeft, hoe zijn radiator was aangesloten. Die vertelde mij dat zijn thermostaat rechtsstreeks was aangesloten op de bovenste aansluiting van de radiator.

Ik moet even een camera regelen om een foto te maken.
gr Dennis

RvL (0), 14 jaar geleden

De auto van je collega:
a) heeft een andere motor (1.8 versus 1.6)
b) is van een ander modeljaar (1996/99-2000 tegen 2000-2003)

De kans dat er ook maar iets zinnigs uit deze vergelijking is af te leiden betwijfel ik dus ten zeerste.

Waarom heb je het vermoeden dat het bij jou verkeerd zit aangesloten? Temperatuurproblemen?

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

dubbel aangemaakt.

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Ik had problemen met de temp die plotseling omhoog liep naar 120 graden en alarm gaf. Bleek later de waterpompschoep kapot te zijn. Deze vervangen en op vakantie naar Kroatie. Toen ik in kroatie door de bergen op een slingerweg reed ging de temp plotseling omhoog en gaf wederom alarm. Ik kon niet stoppen en moest doorrijden. Na enige minuten zwaar zwetend achter het stuur gezeten te hebben ging de temp. omlaag en bleef rond 90 graden staan.

Gezien normaal gesproken de leiding van de thermostaat naar de bovenste aansluiting van de radiator gaat (warm water stijgt op) lijkt het mij dat deze misschien verkeerd aangesloten is(misschien met opzet gezien bovenstaand probeem).

De auto heb ik nu ongeveer 4 maanden in bezit.

gr Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.