Audi S4 Avant: Abs storing

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.7 Biturbo

Ik heb het probleem dat tijdens het rijden plotseling het lampje van de ABS gaat branden.
De ene keer gaat hij bijna meteen weer uit en de andere keer blijft hij tijden branden voordat hij weer uitgaat,
om na een poos weer aan te springen. Tijdens het starten blijft hij eigenlijk nooit branden.
Ik hem uitlaten lezen maar er werd geen code gegeven, de melding was ook niet te wissen.
Heeft iemand een idee wat het kan zijn.

alvast bedankt voor jullie reaktie.

Nico

N. Blankendaal

Geplaatst door N. Blankendaal (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi S4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Er werd geen code gegeven en de melding is niet te wissen ?

Wat is er nu van waar ?

Is hij bij de dealer uitgelezen ?

Gr Stefan

N. Blankendaal (0), 13 jaar geleden

Hij is niet bij een Audi dealer uitgelezen, maar bij mijn vaste garage. Deze beschikt wel over de juiste uitlees apparatuur.
Zij gaven mij aan dat de melding niet te wisen was, en dat de storing mogelijk het gevolg is van een slechte verbinding/draadbreuk.
Ik zal nog een keer terug gaan om dan zelf te kijken of er geen storingscode wordt gegeven.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Eerst de storing oplossen en daarna de code wissen....

moobi123 (0), 13 jaar geleden

Heb juist hetzelfde probleem gehad (zelfde symptomen) met mijn A6 van 2000 , de elektronica van de ABS pomp was defect, inderdaad een draadbreuk, niet te herstellen, een gouddraadverbinding zoals Paul Kelder zei, Heb de elektronica apart kunnen bestellen in duitsland.

N. Blankendaal (0), 13 jaar geleden

Tom,

Kun je mij ook vertellen hoe je erachter ben gekomen dat de ABS pomp het probleem was? Zoals het mij verteld is kan de breuk overal zitten.
Om kosten te besparen zou het mooi zijn als ik gelijk bij het probleem kan komen.

moobi123 (0), 13 jaar geleden

Het was nu en dan dat het ABS lampje oplichte en een rood remteken op het display kwam, tot na een bepaalde tijd het helemaal bleef branden, ben dan beginnen zoeken en toen ik aan de grote stekker op de ABS pomp wikkelde gaf dit hetzelfde effect, heb stekker uit elkaar gehaald om slechte contacten te zoeken maar niets te vinden, dan de elektronica van de pomp afgenomen en opengemaakt daar zat een print met enkele relais, alles opnieuw gesoldeerd maar dit hielp ook niet, dan hem maar volledig open gemaakt uit nieuwsgierigheid (was toch defect en kan normaal niet geopend worden daar de print gedeeltelijk ingegoten is) en aan de andere kant van de print was er micro-elektronica met draadverbindingen die met het blote oog bijna niet te zien is, met een elektronische microscoop waren er inderdaad draadjes te zien die los waren van de print, dit was onmogelijk te herstellen!!! heb dan via een vriend de elektronica apart kunnen bestellen in Duitsland, als het je interesseert kan ik dit wel nog uitpluizen vanwaar het juist komt. Hier bij de dealer was het een complete ABS pomp of niets! De codenummers op de pomp zelf waren heel belangrijk, want er zijn HEEL veel soorten!! (zie foto's in nieuw bericht)

moobi123 (0), 13 jaar geleden

foto's van de opengebroken elektronica v/d ABS pomp [url=http://img823.imageshack.us [URL=http://img217.imageshack.us/i/foto009k.j...][img]http://img217.imageshack.us/img217/4840/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url] [url=http://img830.imageshack.us/i/foto019.jp...][img]http://img830.imageshack.us/img830/5549/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

N. Blankendaal (0), 13 jaar geleden

Tom,

Dank voor je heldere uitleg hier kan ik wel wat mee. Ik begin dan ook bij de pomp met zoeken.
Als je voor mij de gegevens van de leverancier nog kan achterhalen zou dat heel mooi zijn.

moobi123 (0), 13 jaar geleden

Kun je eens de cijfercode doorgeven die in het metaal van de pomp staat?

Ben te weten gekomen dat die elektronica gewoon via Ebay-Duitsland aangekocht is. Gr Tom. (ben weg tot en met dinsdag!!)

michiel7814 (0), 13 jaar geleden

Voor zover ik weet zitten die sensors gewoon in het metaal geschoven(aan de voorkant zeker), ik zou eerst eens kijken of ze wel helemaal tot de aanslag erin geschoven zitten. Gezien het feit dat bij het starten dit probleem zich niet voordoet.(de auto staat dan stil) als je gaat rijden krijg je blijkbaar niet altijd pulsen waardoor je abslampje gaat branden. De sensoren lijken ook heel, anders zou je waarschijnlijk bij het op het contact zetten al de fout krijgen.

N. Blankendaal (0), 13 jaar geleden

Ik heb via het internet een bedrijf in Helmond gevonden die deze electronica kan repareren/reviseren.
Zodra het voor elkaar is zal ik mijn bevindingen terug melden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S4 of stel zelf een nieuwe vraag.