Audi A4-Avant: audi a4 2.8 1997 valt uit na gas geven

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8v6 30v

Dag allemaal,

wou vanmorgen weg rijden met mijn audi maar na het warm laten lopen en binnen koffie te hebben gedronken stapte ik in. ik geef altijd een klein dotje gas zodat hij even op toeren komt omdat ik hem mooi vind klinken. maar iets tot de 3 a 4000 toeren. nix raars of extreems en ook niet lang.

vanmorgen viel mijn motor uit nadat ik een beetje gas gaf. ik gaf gas en hij kwam naar de 3500 toeren en zakte toen weer af omdat ik mijn gas had los gelaten, op dat moment viel de motor ineens uit. bij nog een keer starten en weer een beetje gas viel hij weer uit. nu kan ik er wel mee rijden maar moet ik constant met het gas spelen. iemand enig idee ? weet niet of dit veranderd als hij echt goed op temp. is omdat ik alleen even mijn dochter naar school bracht.

gisteren viel het mij ook op dat er een beetje roest in het expansievat zat van de radiateur. maar uit de uitlaat komt geen vocht, alleen de "normale" rook.hoef ik niet gelijk te denken aan een kapotte koppakking hoop ik toch ?

hoop dat iemand ideeën heeft, heb de auto nog niet zo lang dus ben een beetje zenuwachtig.

uitlezen heb ik nog niet kunnen doen.

mvg,

donny.

pandemon

Geplaatst door pandemon (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

de Dokter (0), 12 jaar geleden

4000 toeren, is dat een klein beetje gas? ;-)

Je zal hem toch eerst uit moeten (laten) lezen.

Groeten Jan-Aize

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Beetje rara rijstijl, bij koude motor gelijk 4000 omw/min stationair. Koop nooit een diesel want dit soort grappen vinden ze niet fijn!

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

roest in het expansievat; waarschijnlijk koelvloeistof gemengd. als er echt mayonaise achtige prut in drijft is het meestal motorolie in de koelvloeistof.

uitvallen kan komen door valse lucht. de kunststof inlaatbak tussen de cilinderkoppen wil wel eens scheuren en afbrokkelen.

pandemon (0), 12 jaar geleden

[quote=audia4]roest in het expansievat; waarschijnlijk koelvloeistof gemengd. als er echt mayonaise achtige prut in drijft is het meestal motorolie in de koelvloeistof.

uitvallen kan komen door valse lucht. de kunststof inlaatbak tussen de cilinderkoppen wil wel eens scheuren en afbrokkelen.[/quote]
kijk, daar heb ik iets aan. ga vandaag meteen even kijken. kan er wel gewoon mee rijden maar blijft niet stationair meer draaien. heel apart.

iig bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.