Audi A4: Audi A4 - benzinepomp gaat keer op keer stuk al zeker 6 pompen g

Brandstof: Benzine, Motorcode: adr

benzinepomp gaat keer op keer op stuk na plus minus 1 maand - al zeker zes pompen geplaatst - benzinetank is altijd vol - hebben al een relais geplaatst zodat wanneer de auto start en hij overschakelt op gas de benzinepomp afslaat - maar het probleem blijft hetzelfde de pomp gaat steeds stuk. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

joske 15

Geplaatst door joske 15 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dutch123 (65), 15 jaar geleden

Kan er rommel in de tank zitten waardoor de pomp vastloopt?
Enig idee wat er stuk gaat aan de pomp? Brandt deze door, of gaat er een aansluiting stuk?
Zeker weten dat hij stuk is? Niet toevallig een slechte connector en als je een nieuwe plaatst dat de connector weer even contact maakt.

126 (0) PRO, 15 jaar geleden

blijft de pomp wel doorlopen op lpg? en kan hij de druk kwijt. dus injectoren onderbroken? of verkeerd geschakeld

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan de pomp zijn "druk kwijt" wanneer de injectoren zijn onderbroken? Ik ben niet erg op de hoogte van LPG-installaties, maar is het niet zo dat de injectoren tijden het rijden op gas simpelweg niet worden aangestuurd?

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=joske 15]benzinepomp gaat keer op keer op stuk na plus minus 1 maand - al zeker zes pompen geplaatst - benzinetank is altijd vol - hebben al een relais geplaatst zodat wanneer de auto start en hij overschakelt op gas de benzinepomp afslaat - maar het probleem blijft hetzelfde de pomp gaat steeds stuk. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?[/quote]
Waarschijnlijk is de brandstofdrukregelaar verstopt of kapot. Deze zit aan het eind van de galerij boven de injectors. Haal achter de drukregelaar de slang van de leiding los, zet een stuk slang op de leidingen hang deze in een jerrycan. Als je de motor start moet de benzine hier met kracht uitspuiten.

Wat nu gebeurt is dat de brandstofpomp in zijn eigen sop staat de koken en dus overlijd.

Overigens geknikte slangen of verstopt filter zou ook kunnen......

joske 15 (0) PRO, 15 jaar geleden

de brandstofdrukregelaar is al vervangen - pomp gaat nog telkens stuk - heb ook al relais geplaatst na het starten op benzine tot deze overgaat op lpg dan valt de pomp uit dus gaat alleen in werking bij het starten - toch gaat de pomp nog stuk -

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

water in de tank??

126 (0) PRO, 15 jaar geleden

hoeveel ampere neemt hij af?

dutch123 (65), 15 jaar geleden

Meet de stroom eens van de pomp en zet er een zwevende zekering tussen, die net iets meer stroom aankan dan de pomp trekt. Als de pomp dan toch vastloopt of zo, knalt de zekering er uit. Dan weet je iets meer waarom de pomp stuk gaat en heeft het je niet opnieuw een pomp gekost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.