Audi A6: Audi A6 geeft regelmatig foutmeldingen en valt in "noodloop"

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Bij haast iedere rit gaat de indicatielampen ABS,remmen en olie om de beurt knipperen,valt de toerenteller op 0 en gaat de automaat in de noodloopstand,verder functioneert alles naar behoren.Even later geen probleem meer maar na enige tijd, lang of kort gebeurt, dit weer.Auto uit laten lezen bij een universeel garagebedrijf maar geeft geen storing/code weer.Vloeistoffen na laten kijken alles in orde,op advies de remblokken en schijven vernieuwd (voor) en beurt laten geven.Probleem blijft zich voordoen.Rijd gewoon super tot deze storing wederom opteed.Iemand enig idee of zelfde probleem gehad?

Borottie

Geplaatst door Borottie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

opnieuw uitlaten lezen bij de dealer.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

controleer de bedradin voor t abs voor eens
goed aan trekken en kijken of je kabel op een elastiek lijkt
denkelijk een draadbreuk die met sturen onderbroken wordt

Borottie (0), 15 jaar geleden

Vandaag opnieuw uitgelezen, ABS pomp moest vervangen worden volgens de garage,hierna bij een bevriende monteur geweest die net terug was van vacantie,deze had dit al eerder voorhanden gehad en deze heeft de stekker van de ABS afgehaald ingespoten met contactspray hierna bleef de storing weg,en tot nu toe vandaag 150 km gereden met diverse stops en de storing blijft tot nu toe weg.Weet niet of dit zo blijft maar dat laat ik nog wel weten.
In ieder geval bedankt voor jullie advies.


WEER IN STORING,DEALER WIL HET HELE ABS GEBEUREN VERVANGEN WAT BEST PRIJZIG IS ,DUS HELPPPPPP !!!!!!

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk moest niet de pomp maar het ABS-regelapparaat aan de pomp vervangen worden. Ook deze hoeft niet vervangen te worden, is normaal en goed te repareren. (bekende kwaal in deze bouwjaren)

Gr. paul

Borottie (0), 15 jaar geleden

Vorige week bij Paul geweest , heeft de ABS regelunit eruit gehaald , vandaag (20 augustus ) heeft hij deze gerepareerde unit weer ingebouwd en alles funcioneert weer naar behoren !! De dealer wilde het hele ABS gebeuren vervangen voor ongeveer 1200 euro ,want de unit alleen was niet te vervangen/repareren ?? DOOR PAUL DUS WEL !! en dit voor een fractie van de reparatie kosten van de dealer.Paul bedankt en mochten we weer een probleem hebben (niet te hopen natuurlijk) dan komen we eerst bij jou.Is het ritje Arnhem - Ommen meer dan waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.