Audi A6: stuurbekrachtiging lek?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 2600

Sinds een aantal maanden moet ik regelmatig stuurbekrachtigingsolie bijvullen. Het begon met een krakend en piepend geluid als je het stuur draaide
Na bijvullen olie was dit weg maar na een paar weken begon het weer. Weer olie bijgevuld maar is nu weer onder min. streepje. Lijkt dus behoorlijk te lekken. Ligt ook wat op straat. Ik heb de motor geheel schoon gespoten om te zien waar het vandaan komt maar tot nu toe moeilijk te vinden. Weet iemand waar je het beste kunt beginnen of een tip wat vaak voorkomt? De garage waar ik APK laat keuren raadde aan om een soort stopmiddel erbij te gooien maar ik zou toch eerst willen weten waar het aan ligt voordat ik dit spul erin gooi. Alvast bedankt voor de hulp.

JohanP

Geplaatst door JohanP (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=JohanP]De garage waar ik APK laat keuren raadde aan om een soort stopmiddel erbij te gooien maar ik zou toch eerst willen weten waar het aan ligt voordat ik dit spul erin gooi. Alvast bedankt voor de hulp.[/quote]
Stuurhuis lekt waarschijnlijk / zoals altijd aan de rechterzijde. LekWec (stopmiddel) is een lapmiddel wat slechts enkele maanden werkt. Reparatiemiddelen uit flesjes bestaan helaas nog niet, uiteindelijk zul je toch het stuurhuis moeten vervangen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.