Audi A6: audi a6 met mobiele telefoonvoorbereiding af fabriek(2005)

Bouwjaar: 2004

Hallo allemaal,
een klant heeft een probleem dat hij in zijn auto slecht te verstaan is en klinkt alsof hij zijn neus dichtgeknepen heeft.
Via bluetooth of in de houder maakt niets uit(nokia 6310i)in geluidskwaliteit.Microfoon vern.en geluidsterkte gewijzigd via aanpassing,houder uitgewisseld,tel.regelapp.vernieuwd(voor ander probleem),uitgangvolume tel. aangepast(aanpassingskanaal),alles geen resultaat.Heeft iemand nog een idee want het is inderdaad een vreemd geluid.

erik2819

Geplaatst door erik2819 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, erik


kun je de microfoon van deze carkit niet eens verplaatsen.?

het probleem is dat deze rond zingt..



paul,

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo paul,
de microfoon zit ingebouwd achter een roostertje naast de binnenverlichting(origineel/af-fabriek)en ik verwacht van audi dat ze hier goed over nagedacht hebben.Bij complete telefooninstallatie af-fabriek heb ik nog geen klachten vernomen.
Ik heb overigens voorgesteld aan de klant om een zwanenhalsmicro.
te proberen maar dat wilde hij niet.Van rondzingen had hij wel iets last maar volume van tel. iets lager en het was goed.
Het enige probleem is eigenlijk nog het vervormde geluid.(blikkerig/geluid van oud bioscoopjournaal)

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


zou het niet kunnen zitten in de microfoon, van deze auto

is dit altijd.? of ook als hij belt met een ander.?


paul,

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

microfoon is al vern.,klacht is altijd, en in de auto zelf is de verstaanbaarheid/geluidskwaliteit goed.
ik kom er zeker nog op terug als het probleem verholpen is.

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, kan het niet zo zijn dat de blower 'gericht' staat op de microfoon?
René

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee,blower staat niet gericht op microfoon.
Heb ik inderdaad ook wel eens meegemaakt maar toen was het meer een sterke ruis.Volgens het el. schema zit er ook nog een tel. versterker in(buiten tel. regelapp. om),zou dit een oorzaak kunnen zijn?

robin10120 (0), 19 jaar geleden

Hey erik haal het microfoontje maar achter het roostretje vandaan en plak hem (helaas) maar in het zicht anders zal je dit probleem blijven houden. Ik heb dit al meermalen meegemaakt en als je het microfoontje op het binnenlichtje is het altijd over.
succes robin

robin10120 (0), 19 jaar geleden

Hey erik hier nog een berichtje van mij, wat je misschien ook nog kan proberen bij een nokia 6310 is wanneer het toestel aanstaat toets je #3370# hij zegt dan chancge active speech codec kies ok hij verandert dan de instelling van de mic. van het toestel dit helpt vaak ook

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor je tips,ik zal ze eens proberen.Doe je dit met een af-fabriek ingebouwde microfoon??(Ik laat nog horen of het werkt,kan wel even duren.)

robin10120 (0), 19 jaar geleden

als je achteraf een niet orginele (vanaf fabriek) carkit inbouwd dan gebruik ik altijd de microfoon die bij de carkit geleverd is dit werkt het beste, er zijn namelijk een altijd verschillende soorten microfoons (versterkt, onversterkt etc.).
Ik heb laatst nog een alfa 166 met orginele carkit (af-fabriek)die had ook dezelfde klacht, hier heb ik het orginele microfoontje op een zwanehals gemonteerd dit is wel even wat soldeer werk maar het werkt wel goed.
succes robin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.