Audi 0 1985: audi coupe 2.3e '85 start niet

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3e

Hallo,

Ik heb een audi coupe 2.3e van 85 die niet vonkt. Ik heb de andere topics hierover ook gelezen en daar staat dat velen dan ook geen brandstof krijgen, maar op de auto heb ik nog niet gekeken of de brandstofpomp wel werkt.
De bobine en Hall gever zijn al vervangen, maar nog steeds geen vonk. Ik heb gelezen dat dit ook de onstekingsmodule kan zijn?? De bobine krijgt wel spanning en de hall gever ook 5V.
Iemand verder nog ideeen?? Er zit wel een startonderbreker op maar volgens mij nwerkt die naar behoren, de startmotor werkt immers gewoon.
Voor wie antwoord; zou je als je onderdelen denkt te weten die dit probleem kunnen veroorzaken ook erbij willen zetten waar die zitten??

Alvast erg bedankt,

Groeten Martijn!

nijtekaas

Geplaatst door nijtekaas PRO , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

stefan84, 10 jaar geleden

Martijn

Heb je hem al eens uitgelezen ?

Zie :

[url=http://img27.imageshack.us/i/62418477.pn...][img]http://img27.imageshack.us/img27/6356/62...[/img][/url]

Gr Stefan

nijtekaas PRO, 10 jaar geleden

Hey,

Ik heb vandaag wat gezocht. Uitlezen heeft geen nut, want ik heb geen documentatie met foutcode's. Wel heb ik gemeten aan de hall gever en daar heb ik spanning en massa en de middelste; (groen witte) kabel geeft een massa "knipper" signaal. Dat komt aan bij (na lang zoeken toch gevonden in dashbordkastje) de ontstekingsmodule. Van daaruit krijg ik geen "knippersignaal" terug. Zowel spanning als massa gemeten. Op de bobine komt geen knipper signaal, alleen 2 keer spanning. Brandstofpomp werkt ook niet. Ik denk dus dat de ontstekngsmodule kapot is. Ga morgen een andere regelen en uitproberen. Zodra er nieuws is laat ik t weer weten.

groeten Martijn.

stefan84, 10 jaar geleden

Uitlezen heeft zeker nut..

Als jij even de knippercode hier plaats kunnen we kijken waar dat voor staat.

Gr Stefan

nijtekaas PRO, 10 jaar geleden

Hey Stefan,

Ik heb de module geprobeerd maar helaas geen resultaat. Ik wil hem wel uitlezen maar volgens mij gaat dat niet bij dit type auto. Ik kan ook nergens een ECU gevonden krijgen. Hij is ook van '85, niet van '87-'89 als op je autodata sheet staat. Zelf gebruik ik ook autodata maar daar staat hij niet in. Ik heb alleen een zekeringkast links voor in de parafaanbak en eentje links onder bij de bestuurdersvoetenruimte. Daar zitten wel tal van relais, maar welke dan voor de brandstofpomp is weet ik zo niet. Ik ga proberen de brandstofpomp handmatig te bekrachtigen om te kijken of hij werkt, en misschien kan ik vanuit daar het relais vinden. Of misschien dat jij nog opties hebt. Ook zoek ik 2 achterlichtunits voor dit ding, kun jij die misschien leveren of wweet je waar ik die kan krijgen. Bij de dealer heb ik ze voor 90 euro br. ex.

Groeten martijn

nijtekaas PRO, 10 jaar geleden

Hey,

Ben vanavond nog ff verder gegaan met m'n zoektocht naar niets, haha.
Ik kan de brandstofpomp wel bekrachtigen, maar helaas loopt hij dan nog niet. Heb dus echt geen vonk. Ik kan ook niet vinden welk relais dan voor de brandstofpomp is omdat dat binnenin de zekeringenkast geregeld wordt.
Ga morgen maar eens proberen om via de dealer een of meerdere schema's te krijgen...

nijtekaas PRO, 10 jaar geleden

Hallo,

het is opgelost! Naat ik van de dealer een wp-handboek met schema's had geleend ben ik gaan meten en het enige wat deze storing zou kunnen veroorzaken was toch die ontstekingsmodule. De eerste die ik geprobeerd had was van de sloop, en dus ook defect. Nadat ik een andere gehaald had liep hij wel!

Dus bedankt voor de moeite, en mocht iemand evt. tips hebben voor die achterlichten hoor ik t graag!

Groeten Martijn!

stefan84, 10 jaar geleden

Mooi om te horen Martijn!

En even over die achterlichten, probeer het eens op marktplaats o.i.d.

Ik denk niet dat je ze hier vind :)

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.