Audi TT 2000: Audi TT 1.8T te hoge turbo druk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 225 PK, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 148

Hallo,

Ik heb sinds kort een turbodrukmeter gemonteerd in m'n auto en die geeft aan dat de turbodruk oploopt tot 1.9 BAR wat veel te hoog is. Heb het een en ander nagezocht en maximale druk voor een K04 turbo is 1.6 BAR. De auto is gechipt maar de maximale druk was op 1.5 BAR gezet, de turbodruk loopt dus alsnog veel te hoog op.

Ik zat zelf te denken aan iets met de wastegate of de actuator die niet meer helemaal 100% is. Iemand anders nog andere ideeën?




[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt.... Zie ook in uw mailbox[/b]

WouterKB

Geplaatst door WouterKB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 11 jaar geleden

Asje van de wastegate wel goed gangbaar ?
Turbodrukmeter wel zuiver genoeg ?
Als turbodruk tehoog is/wordt treed er ook een storing op , dus is hij daadwerkelijk te hoog ?

WouterKB (0), 11 jaar geleden

Geen idee of het asje goed gangbaar is, zal morgen kijken of ik erbij kan komen.

Of de meter helemaal zuiver is heb ik geen idee van maar een afwijking van 0,4 BAR lijkt me wat veel, gaat om deze meter:

Heb geen storingen gehad, komen die ook naar voren als de auto gechipt is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.