Audi 100: auto versnelt niet bij gas geven ook niet bij warme motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3e 5cyl

Goedendag,

Sinds kort heb ik het probleem dat als ik bijv 120 kmph rijd en ik het gaspedaal helemaal indruk er helemaal niets gebeurt....je hoort de motor toeren maken maar hij maakt totaal geen versnelling sterker nog het lijkt alsof de motor afremt terwijl je gas geeft...het gebeurt vaak als er mensen meerijden en daarom hebben mensen mij vertelt dat het de koppelingsplaat kan zijn....maar een automonteur die ik ken spreekt dit tegen omdat hij een poefritje gemaakt heeft en deze diagnose niet kan stellen.
De verdelerkap en rotor heb ik pas vernieuwd omdat ik ook al problemen had met de audi 90 wilde ik die hier niet mee krijgen maar nu is het dus weer iets anders...het lijkt trouwens ook wel dat de auto niet zo snel is voor een 2.3 motor als inhoud....de audi 100 is 200 kilo zwaarder maar zou het dat zijn?? Bij het optrekken moet ik hem in zijn 1e versnelling tot op de bodem indrukken het gaspedaal anders gebeurt er niet veel misschien heeft dat allemaal met elkaar te maken?

Wie kan mij helpen ??

audifreakie

Geplaatst door audifreakie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

als je auto ook heel erg gaat stinken dan zou ik voor de koppeling gaan.. ios dit niet het geval danzou ik het ergens anders zoeken....

mvg

audifreakie (0), 17 jaar geleden

Hallo blijegeit,

Heeft dat stinken dan te maken met de koppelingsplaat die geen grip heeft en zodoende schuurt??
Misschien is de koppelingsplaat aan het slijten maar niet zo erg dat hij nu al gaat stinken maar ik heb me laten vertellen dat als zoiets gaat slijten dat het dan erg snel gaat.

bedankt nog voor de snelle reactie

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

koppeling ligt er uit voor 100%...

paul,

typ89typ81 (0), 17 jaar geleden

Koppeling kan je makkelijk testen door em in de 4 te zetten en em dan op te laten komen. De motor moet nu "afgewurgd" worden. Zo niet, dan is je koppeling niet fris meer. Of bij lage snelheden in een hoge versnelling zetten, vol gas geven. Als je toerental dan omhoog gaat maar je versnelt niet of amper, dan is je koppeling versleten.

A100 (0), 14 jaar geleden

Een hele ouwe thread, maar misschien nog wel een nuttige oplossing voor iemand: ik heb een soortgelijk probleem gehad toen ik een aantal jaren geleden mijn audi 100 pas had: de motor leek helemaal geen trekkracht te hebben, optrekken ging heel langzaam. Garage had niks gevonden, zei dat het normaal was voor zo'n ouwe auto (van '86). Het bleek dat een klein plastik onderdeel aan het eind van de gaskabel bij de motor kapot was, waardoor de huls van de kabel vrij kon bewegen en de luchtklep maar gedeeltelijk open ging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.