Audi A4-Avant: Blauwe rook met hoog olie verbruik

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRB 1.9 tdi

Goedendag

Ik heb hier een Audi A4 avant 1.9tdi met BRB (85kw) staan die als je even stationair heb laten draaien en dan stilstaand gas geeft erg veel blauwe rook ontwikkeld. Op het moment dat je bij een stoplicht wegrijdt komt er een behoorlijke pluim uit. Ik heb de turbo al gecontroleerd en heeft geen overmatige speling op de as. Ook even de slangen van de intercooler afgehaald maar geen plassen olie wat er uitkomt. Heb contact gezocht met Turbo Hoet en de Audi dealer. Mening van Turbo Hoet was dat het probleem niet in de turbo zit. Audi dealer zei mij om even de carterventilatie te controleren want daar zou een apartblok op moeten zitten die olie zou kunnen aan zuigen in het inlaatkanaal. Dit blok zit er echter niet op.

Heeft iemand van jullie nog een andere oplossing of tip? Ik ben van mening dat het probleem niet uit de zuigers of zuigerveren komt, maar misschien delen jullie deze mening niet met mij.

Vr gr Joris

Autoservice van Went

Geplaatst door Autoservice van Went (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kevintje21 (0), 11 jaar geleden

zuigerveren gecontroleert? carterventilatie, kan de olie nooit bij de verbrandingskamer komen,.. ik denk aan versleten zuigerveren

kaleido 1 (1720) PRO, 11 jaar geleden

Klepsteelhoedjes?

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, hoe hoog is het motor olie verbruik ? Is de diesel donker verkleurd ? (agv vermenging met motorolie) Heb je ook de uitlaatzijde van de turbo gecontroleerd ? Soms lijkt de inlaat kant nml geen overmatige speling te hebben, maar is er toch via de uitlaatzijde olieverbruik.

Ruikt de blauwe uitlaatgas ook naar verbrande motorolie ? Een pompverstuiver die "nadruppelt"geeft ook een grijs/ blauw achtige rook welke een specifieke geur heeft, anders dan verbrande motorolie.

Groet Jan227

Autoservice van Went (0) PRO, 11 jaar geleden

Allemaal bedankt voor het meedenken.

Ik heb uit eindelijk het kleppendeksel vervangen want er werd olie via de carterontluchting aan gezogen. Er zit een membraam in het deksel en die gaan wel eens stuk blijkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.