298 bezoekers online

Audi A8 2004: demonteren mmi displayhouder

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Hallo allen,
Ik wil de displayhouder demonteren uit mijn A8. De diplayhouder opent nog maar een klein stukje, het scherm komt niet meer naar buiten. Er is alleen een ratel te horen en ik las dat het weer een typische kwaal is bij deze audi's. Een nieuwe is duur en misschien is het met een paar tandwieltjes op te lossen, vandaar dit beroep op hulp.
Ik heb inmiddels de grijze sierrand eraf en probeer het muntenbakje eruit te krijgen (nog niet gelukt, maar er zitten nokjes aan de bovenzijde?)
Mijn vraag aan de kenners: wat moet ik allemaal loshalen om de displayhouder eruit te kunnen halen en heeft iemand wellicht een (of meer) afbeeldingen hiervan voor mij.
Nb: achter de sierlijst en muntenbakje zitten een stuk of vijf torx bouten maar als ik die losdraai blijft het paneel toch vast zitten. Wat moet er nog meer los??
Alvast bedankt
a3

a3/a6

Geplaatst door a3/a6 , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

0

a3/a6, 8 jaar geleden

Aanvulling: kom net een plaatje tegen op internet waaruit ik begrijp dat het afdekpaneel van de MMI eruit gehaald kan worden door er iets achter te zetten (gereedschap 3409 = soort plastic schroevedraaier o.i.d.) en dan naar beneden te halen. Klopt dat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.