Audi A8: Ruitensproeiers en koplampsproeiers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.7

Ik heb hier een Audi A8 staan waarvan de koplamp en ruitensproeiers niet werken , ook de ruiten wissers gaan niet wissen als je sproeit.
De gewone ruitenwisser standen werken wel gewoon.
Op de sproeier motortjes komt geen spanning te staan , dus ik verwacht het probleem in de schakelaar of eventueel in een relais.
De zekering zijn allemaal heel.
Heeft iemand voor mijn een elek.schema of is iemand bekend met dit probleem?

danny1975

Geplaatst door danny1975 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik kan je niet aan een schema helpen maar ik denk dat je gelijk hebt want hij geeft dus ook niet aan de wissermotor door dat hij moet gaan wissen op de sproeistand dus ik denk ook of de schakelaar of een relais of de bedrading.
Kan je niet de meetwaarden van de schakelaar niet toevallig uitlezen zodat je alle standen van de schakelaar kan testen?

danny1975 (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb het probleem opgelost.
Ik heb gemeten op de schakelaar. Er was gewoon spanning aanweszig , maar er kwam geen spanning op de draad die die sproei installatie bediend. Heb de schakelaar zonder demonteren met lucht doorgeblazen en daarna wat kontakt spray erin gespoten dit heeft heeft probleem opgelost.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Oke mooi!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.