439 bezoekers online

Audi 80 1984: Dieseltank vervangen

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 40

Hallo,
Enkele maanden terug heb ik blauwe diesel getankt. De auto liep hier aanmerkelijk beter op vooral bij een koude start liep de auto mooier. Na enkele dagen begon de brandstofpomp op allerlei plekken te lekken. Heeft denk ik te maken met de reinigende werking van blauwe diesel. Heb toen besloten de pomp te laten reviseren.
Vervolgens bleef de auto slecht lopen, hield in bij hoge toeren en reed niet harder dan 80 a 90. Na een hoop zoekwerk en rekeningen bleek dat de diesel leidingen vol zaten met een soort zwarte krullen wat verstoppingen veroorzaakt. Lijkt er op dat de blauwe diesel de coatlaag van de tank aantast.
Nu wil ik graag de tank laten vervangen, hij is gunstig geplaatst in de kofferbak dus zou niet al te veel moeten kosten. Echter de tank is nergens te vinden. Weet iemand of het mogelijk is en betaalbaar om een universele brandstoftank te plaatsen?
Zo ja waar kan ik deze aanschaffen?

Verder merk ik dat het belangrijk is bij dit soort auto's een specialistische garage te hebben. Ik merk dat veel garages niet graag met oldtimers werken, mocht iemand een adres hebben in de regio Leiden dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt,
Groet Mark

Mark A

Geplaatst door Mark A , lid sinds 3 maanden geleden

1 Reactie

P. Kelder PRO, 3 maanden geleden

Denk dat een originele tank nog wel via een club te bemachtigen is.
Feitelijk is er geen tank die altijd past. In die gevallen laat men een tank op maat namaken.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.