Audi A3: Distributieriem controlleren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik heb nu 1 week mijn A3 1.6. De verkoper vertelde dat de distributieriem een jaar geleden vervangen is, maar ik heb hier geen papieren van. Er zat ook geen onderhoudsboekje bij de auto, dus ik heb geen zekerheid. Is eenvoudig om bij de distributieriem te komen om te kunnen zien of de distributieriem goed/slecht is. Klopt het dat de distributieriem aan de linker kant (als ik voor de auto sta) zit, achter de zwarte kap tegen het blok aan. Is het makkelijk hier bij te komen?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dit klopt, achter de zwarte kap bevind zich de distributieriem, overigens oppervlakkig kijken heeft geen enkele zin, op die manier zie je er niks aan, is er geen of weinig vertrouwen in de informatie van de verkoper, dan de riem gaan vervangen, voor de riem staat geen vaste vervangings interval, deze dient om de 30.000km te worden gecontroleerd, in de praktijk gezien wordt de riem tussen de 100/120.000km vervangen.

paul,

willemhs (0), 18 jaar geleden

Ok, dan misschien toch maar meteen vervangen. Is dit eenvoudig te doen bij de 1.6? Ik heb auto's gehad waarbij ik het blok moest laten zakken om erbij te kunnen. Apparte dingen waar ik op moet letten bij het vervangen?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

indien je geen risico wilt lopen, laat hem dan vervangen, dit klusje vraagt enige kennis van zaken, er moet wel het één en ander los voor dat men de riem kan vervangen, ook heb je een span-sleutel nodig dit voor de spanrol, ook is de motorsteun voorzien van rekbouten deze moeten ook worden vervangen tevens ook de inbus-boutjes van de onderste poelie, gezien de waterpomp ook meedraait met de distributie is het verstandig om deze ook meteen te gaan vervangen... sluit alle risico's zoveel mogelijk uit....

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

waterpomp, ja direct vervangen met de riem, vandeweek nog eentje van een golf gezien die compleet uit het lager gelopen was. Pfff, gelukkig de distributie niet versprongen, anders gegarandeerd 16 kleppen krom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.