Audi Cabriolet: electrisch openen van dak werk niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3E

Wie zou me kunnen helpen? Hulp zou ik zeer waarderen!

In mijn Audi cabriolet uit '92 doet de elektrische schakelaar voor het ontgrendelen van de beschermkap het niet meer (de kap die de ruimte afsluit voor het verder handbediende linnen dak). De schakelaar zit op de carroserie van de berijdersdeuropening. Toen ik de auto kocht twee maanden terug werkte het systeem nog wel (ook met weer openen van afdekkap gingen alle ramen netjes automatisch naar beneden), maar nu sinds een maand werkt het systeem niet meer.

Heb om te beginnen de schakelaar op de middenconsole gerepareerd (de schakelaar die alle ramen in een keer opent); werkte n.l. vaker niet dan wel. Vreemd is dat de ramen nu een eigen leven zijn gaan leiden; als ik de ramen tegelijktijdig open met deze middenschakelaar, gaan ze allen naar beneden en daarna (alleen) het bestuurdersraam weer helemaal dicht! Van kwaad tot erger...

Heb ondertussen een nieuwe dakontgrendelingsschakelaar gemonteerd (van euro 45), de oude bleek n.l. continue verbonden te zijn ('aan' stand). Ben bezorgd dat daardoor misschien iets doorgebrand is.

Gechecked of het ontgrendelingsmechanisme zelf wel werkt (direct met 12V doorverbonden), dat werkt goed.

De kabelboom ondertussen van de deuropening naar achterbak, naar binnenkant portier, naar een aantal relais' achter de achterbank gevolgd, maar raak dan 'de draad kwijt'.

Ik zou de kabelboom kunnen gaan vervangen van start tot eind, maar probeer te ontdekken of er een eenvoudiger oplossing is.

Weet iemand een slimme manier om te testen waar het euvel zit ? Heeft iemand misschien zelfs een elektrisch schema hiervan?

Groet Nick

ps: handige tip voor iemand die het dak niet meer open of dicht krijgt als de elektrische schakelaar het niet meer doet: er zitten twee M13 boutjes net onder de beschermkap die je eenvoudig kan losmaken; dus geen handige lusjes waar je in geval van nood aan kan trekken (zoals veel cabrio's plegen te hebben), nam mij drie dagen om er achter te komen...

n.bosch

Geplaatst door n.bosch , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

P. Kelder PRO, 15 jaar geleden

nick

indien deze schakelaar niet meer funtioneert, kan de kap heel simpel en handmatig worden geopend. namelijk in het slot (van de kap) kun je een noodsleutel insteken en vervolgens de kap (ruimte) ontgrendelen. sleutel is verkrijgbaar bij de dealer.

[url=http://imageshack.us][img]http://img409.imageshack.us/img409/3756/...[/img][/url]

terhoogte van nr 1 zowel links als rechts kan de kap bij nood worden geopend.

paul,

n.bosch, 15 jaar geleden

Dank je Paul vor je antwoord, inderdaad een stuk simpeler.

Heb je toevallig ook een idee wat de oorzaak van het euval zou kunnen zijn?

Groet Nick

Lucbis, 15 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem, het was een kabelbreuk in de kabelboom in de achterklep. Mijn dak is niet elektrisch, maar als je zegt dat je ramen niet zakken dan weet ik 100% zeker dat het in de kabel zit rechts achter in de kofferbak.


Ik heb evt ook de stroomloop schema's van een elektrisch dak voor je en de testwaardes van de dealer, kan je zelf aan de slag.

Laat maar wat weten.

Groeten Luc

n.bosch, 15 jaar geleden

Beste Luc,

Het lang verwachte antwoord! Ik ben er nl nog steeds niet uit en begon het op te geven. Als je stroomloop schema zou hebben zou het ecth ideaal zijn!

Per post of per email?

Met groet, Nick

menno7653, 15 jaar geleden

heb het zelfde gehad met mijn 1992 cabrio;
mijn dashboardkastjeverlichting en de ontgrendeling van de kap werkte wel en dan weer niet.

lag ook aan kabelbreuk in achterklep, en wel aan de linkerkant bij scharnierpunt.

heb uit een sloopcabrio de 2 kabels l en r gehaald en linker gemonteerd.
heb de rechterkant nog ongebruikt liggen
interesse??

groet menno uit leeuwarden

Spiker, 15 jaar geleden

Hoi Nick ,wat betreft je bestuurders portier raam. Het is normaal dat wanneer je met de console schakelaar je ramen sluit ,dat dan je bestuurders raam de oorspronkelijke stand aanneemt en dus weer open gaat.
Wat de ontgrendeling van de kapdeksel betreft klinkt bekend ,ik had zelf ook een draadbreuk aan de linker kant van de kofferdeksel. Je moet overigens wel de achter klep op slot hebben ,handrem en contact aan. Maar ach dat wist je al lang.
Succes Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi MG-F of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.