Audi A3: Erg hoge rekening bij LPG g3 REPARATIE

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Hoi allemaal!

Hier is waar het allemaal is mee begonnen - Laatste tijd, had ik tijdens het gas geven af en toe een kleine tikje gevoeld, alsof het systeem het even inhield, dus heb ik besloten om de auto door een gas specialist te laten checken. Uiteindelijk is er gebleken dat de injectors vervuild zijn ( 4 x 90 euro + werk) Paar uurtjes later bleek te verdamper koelvloeistof te lekken, dus moest die ook vervangen worden ( 380 + werk ). Uiteindelijk is de rekening op 1020 euro uitgekomen. Zou dit kloppen? Lijkt mij wel een erg hoge rekening! Ik rij al een jaar in deze auto, nooit problemen met gas gehad, dus ook nooit bij een gas expert geweest. Het merk van de installatie is AG, is net zo oud als de auto - 7 jaar. KM staand van de auto is 180 000 km.

Zou dit kloppen of word ik gewoon opgelicht??

Alvast bedankt voor jullie reacties!!!

mvg

zoom

Geplaatst door zoom (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

moeilijk te zeggen zo
Had je al last van koelvloeistof verlies?
De injectors na demontage bekeken?

zoom (0), 16 jaar geleden

Hey Cor! Bedankt voor de snelle reactie!

Ik had de vloeistof een keer bijgevuld, toen was die ook naar paar weken weg! Daarna weer bijgevuld ( 4 manden terug ), vorige week nog nagekenen, was die nog goed op niveau. En injectors had ik nog niet gezien, ik haal de auto morgen op, ook eventueel de oude onderdelen. Waar moet ik precies op letten bij injectors en de verdamper? Ik heb net gehoord dat het ergens in Arnhem mogelijk is voor 1200 euro een nieuwe installatie binnen 4 uur laten inbouwen. Weet niet of het klopt maar dan had ik het beter kunnen doen...

Highway (140) PRO, 16 jaar geleden

Laat je niet gek maken door prijzen van inbouw. Je hebt nu AG dat is na mijn idee samen met Vialle een van de betere merken. Goedkopere installaties zijn meestal niet zo betrouwbaar en/of je moet een eind rijden als er iets aan stuk is. Vaak zijn die inbouw/reparatiestations schaars. Na 7 jaar kan er best iets kapot zijn even afwachten wat de auto doet en of de gasspecialist het allemaal goed kan uitleggen.
Waarom hij het vervangen heeft.

zoom (0), 16 jaar geleden

Hehe, het zou inderdaad wel kloppen wat jij zegd, dat het een van de beter merken is, maar ik hoorde laatst nog van een andere gas expert, dat AG het heel moelijk maakt voor specialisten wat de garantie betreft voor onderdelen ( daarom werkt hij daar ook niet mee, zegt hij, mischien is er natuurlijk een andere reden.)

En de uitleg is als volg - de verdamper was lek, daardoor zijn de injectors extra vervuild. Dus moeten beide dingen vervangen worden, wil je het goed doen tenmiste... Als het goed is, is de auto over paar uurtjes klaar, ik ben beneiuwed of ik enig verschil zal merken tijdens het rijden.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.